Címlapsztorik

Breaking: Meghalt Máthé Erzsi, nyugodjon békében!

Igazai legenda volt, nélküle kevesebb lesz a világ és a magyarság is…

Kilencvenöt éves korában meghalt Máthé Erzsi színművész, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, az egyik legjellegzetesebb orgánumú magyar színésznő

– tudta meg az Index a család egyik barátjától.

Hirdetés

A Katona József Színház alapító tagja volt, de harminc évig Nemzeti Színház tagja volt, és játszott filmekben, kabaréjelenetekben is.

Máthé Erzsi évek óta visszavonultan élt, életkora és betegsége miatt folyamatos orvosi ellátásra, ápolásra szorult.

Színésztársai, egykori kollégái mindvégig tartották vele a kapcsolatot, barátai látogatták, telefonon beszéltek vele. A Nemzet színésze május 8-án este csendben elaludt – értesült az Index a család egyik barátjától.

Máthé Erzsi május 16-án lett volna 96 éves.

A Jászai Mari-díjat kétszer kapta meg, ezen kívül érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzet Színésze.

Megkapta a Kossuth-díjat, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét (polgári tagozat), a PUKK-díjat, a Vastaps-díjat, a filmszemle életműdíját, a Hazám-díjat és a Kállai Ferenc-életműdíjat. Budapest díszpolgára.

Utolsó éveiben Máthé Erzsi visszavonultan élt, ápolásra szorult, és elmondása szerint nagyon hiányzott neki a színház, ami az élete volt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!