Érdekes világ

Üzentek Orbánnak az ukránok: sírni fog Magyarország, miközben „hülyére keresi magát”?

Orbán Viktor durván „kapta az ívet”: „Addig is csak megalázzák Európát azzal, hogy a kontinensen élnek…”

Az ukránok besokalltak, durva üzengetés indult

Orbán Viktor május 5-én a Kossuth rádió reggeli műsorában kijelentette: nem lehet elképzelni, hogy valaki képes lenne legyőzni egy atomhatalmat, Oroszország nem nézi ölbe tett kézzel, ahogy legyőzik, nem nyugszik bele egy katonai vereségbe.

Ezekre a szavakra reagált most Mikola Davigyuk ukrán politológus a 24tv.ua cikke szerint.

Hirdetés

„Úgy tűnik, hogy miközben Soros György pénzén Oxfordban tanult, Orbán Viktor rengeteg órát kihagyott. Ezért nem tudja, hogyan lehet nyerni egy atomhatalom ellen”

– fogalmazott.

A politológus ezután kifejtette: számos történelmi példa bizonyítja, hogy nem mindig az nyer, aki atomfegyverekkel is rendelkezik.

„Az Egyesült Államok atomhatalomként veszített Vietnámmal szemben. A Szovjetunió atomhatalomként veszített Finnországgal és Afganisztánnal szemben” – sorolta Davigyuk, aki biztos abban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökre is vereség vár.

Orbán „hülyére keresi magát”

Orbán Viktor és Magyarország sírni fog, amikor Oroszország elbukik. Hirtelen nagyon drága lesz a gáz, a politikai korrupció pedig megszűnik. Most kényelmesen élnek, de aztán nem marad semmi, amihez hozzászoktak. Egy miniszterelnök vagy köztársasági elnök nem kereshet egymilliárd dollárt. De Moszkva egy hét alatt simán kifizet ennyit Orbánéknak, ha nyilvánosan kritizálják Ukrajnát

– jelentette ki a politológus, aki emellett azt állította, a kormányfőnek ez jó lehetőség arra, hogy „hülyére keresse magát”.

Korábban is durván beszóltak Orbánnak a magyar tengeres kijelentése miatt

Egyúttal még azt is hozzátette:

„Admirális akar lenni, de erre nincs lehetősége, mert Magyarország nem rendelkezik tengerrel. Ez nagyon zavarja őt”

– mondta a miniszterelnökről.

Hirdetés

Ezzel Orbán egy korábbi, szintén nagy port kavart kijelentésére akart reagálni.

2022-ben mondta Orbán, hogy „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”.

A horvát külügyminisztérium akkor úgy reagált, hogy az ilyen jellegű kijelentések szükségtelenül rontják a két ország között fennálló baráti viszonyt.

Orbánnak fáj, hogy nem tud kimenni a tengerre, ezért hiszem azt, hogy vesz majd egy szigetet valahol Horvátországban. Vele tart majd a cimborája, Pavlik is. Addig is csak megalázzák Európát azzal, hogy a kontinensen élnek

– fejtette ki véleményét a politológus.

Az ukránok nem csoda egyébhént, ha berégtak, mivel legutóbb Orbán Kárpátalját ősi magyar földnek nevezte, ami egyéb kjént tényszerűen igaz is.

Mindazonáltal ez már Ukrajna része és ez t az ukrán vezetés és feltehetően Zelenszkij is zokon vehette.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.