CímlapsztorikÉrdekes világ

Bruce Willis állapota rosszabbodott és súlyos, mindenki imádkozzon érte

Ijesztő és tragikus hírek érkeznek Bruce Willis állapotáról.

A színész felesége bejegyzést tett közzé az Instagram-oldalán, amelyben közölte: Bruce Willist frontotemporális demenciával diagnosztizálták.

A frontotemporális demencia gyűjtőfogalom, amelybe olyan agyi rendellenességeket sorolnak, amelyek az agy homloklebenyét (frontális lebeny) és/vagy a halántéklebenyét (temporális lebeny) érintik.

Hirdetés

Ezen agyterületek felelősek a személyiségért, a viselkedésért, a beszélt nyelvért és annak megértéséért.

A betegségre jellemző az intellektuális képességek romlása, a személyiség megváltozása, a viselkedés- és hangulatzavarok, illetve a betegek elveszthetik nyelvi képességeiket is, ugyanakkor a betegség előrehaladott szakaszában is sokáig érintetlen marad a térbeli tájékozódás képessége.

Bruce Willis tavaly jelentette be, hogy felhagy a színészettel, mivel afáziával küzd, ami a beszéd megértésének vagy produkciójának zavara, és főleg agyvérzés, fejsérülés, tumor vagy fertőzés következtében alakul ki.

Bruce Willisnek egyszer egy forgatós során sérült meg a feje, ma már azt tudni lehet.

Hosszú ideig tartó terápiával ugyanakkor sok esetben, ha nem is teljes gyógyulást, de jelentős állapotjavulást lehet elérni.

A bejelentés óta a színész eltűnt a nyilvánosság elől, csak a felesége, Emma Heming Willis által megosztott bejegyzésekből lehetett tájékozódni, milyen állapotban van.

A színész neje csütörtökön egy hosszabb posztot osztott meg az Instagram-oldalán, amelyben nem szolgált jó hírrel.

Közölte, az egész családja nevében köszönetet szeretne mondani azért a sok támogatásért, amit a férje eddig kapott, azonban nemrég pontosabb képet kaptak arról, milyen betegséggel küzd.

Amióta 2022 tavaszán bejelentettük, hogy Bruce afáziával küzd, az állapota előrehaladt, és most egy konkrétabb diagnózisunk van: frontotemporális demencia (FTD néven ismert).

Hirdetés

Sajnos a kommunikációval kapcsolatos nehézségek csak az egyik tünete annak a betegségnek, amellyel Bruce-nak szembe kell néznie.

Bár ez fájdalmas felismerés, egyúttal megkönnyebbülés is, hogy végre pontos diagnózist kapunk

– írta a bejegyzésben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!