Egyéb

Brutál mennyiségű eső sújthat le az országra a hét végétől, akár jég is hullhat

Ezekben a megyékben itt az idő felkészülni!

A hét vége felé közeledve egyre több helyen lehet záporokra számítani az országban, s már a riasztást is kiadták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint csütörtökön az ország nagyobb részén a sok napsütés mellett többnyire csak kevés gomoly- és fátyolfelhő lehet az égen.

Hirdetés

Ugyanakkor a Dunántúl nyugati felében erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan alakulhat ki záporeső, zivatar, lokálisan felhőszakadás.

Az Észak-Dunántúlon megélénkül a déli szél, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-33 fok között valószínű. Késő estére 19-25 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtök délutántól, de jobb eséllyel inkább csak az esti óráktól nyugat felől a Dunántúlon zivatarok kialakulása várható.

Az előbb az Alpokalján, Kisalföldön megjelenő zivatarok késő estétől már a Dunántúl nagyobb részére is átterjedhetnek. (Este kisebb eséllyel az Északi-középhegység térségében is előfordulhat zivatar.)

A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (~30 mm, esetleg 40-50 mm feletti csapadék), jégeső és viharos szél (~60-80 km/h) társul.

Pénteken az északkeleti országrészben kevesebb felhő, több órás napsütés várható, másutt a sok magasszintű felhő mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés.

Északkeleten néhol, máshol több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra, nyugat felé haladva növekvő eséllyel. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, az Észak-Dunántúlon lehetnek élénk, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-32 fok között valószínű.

A Dunántúlon lesz napközben a hűvösebb idő. Felhőszakadás és zivatar miatt több megyére is elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton északkeleten gyengébb, másutt erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Az északkeleti tájakon néhol, máshol több helyen előfordul záporeső, zivatar.

Hirdetés

Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13-19, a maximum-hőmérséklet 25-32 fok között valószínű. Napközben északkeleten lesz a melegebb idő. Zivatarokra még szombaton is sok helyen lehet számítani, majdnem az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki.

Vasárnap általában sok napsütésre van kilátás, gomolyfelhő-képződéssel. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar, északkeleten kisebb, máshol nagyobb eséllyel.

Több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél.

Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-19, a csúcshőmérséklet 26-31 fok között valószínű.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.