Dr. Bradley Willcox: ez a recept késlelteti az öregedést és megőrzi az agy rugalmasságát
Az öregedési folyamat tanulmányozásával foglalkozó specialista úgy gondolja, hogy rálelt a tuti módszerre ahhoz, hogy hosszabb ideig fiatalok maradhassunk mind fejben, mind pedig testben.
Módszerét világszeret alkalmazzák, hatalmas sikerrel.
A szakértő szerint ajánlott minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, hiszen ezeknek alacsony a kalóriatartalmuk, és mégis teljes értékű tápanyagok.
A szakértő szerint ajánlott minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, hiszen ezeknek alacsony a kalóriatartalmuk, és mégis teljes értékű tápanyagok.
Csökkentsük, vagy teljes mértékben iktassuk ki az étrendünkből a gyorséttermi ételeket és a péksüteményeket, főleg a fehér lisztet és cukrot tartalmazó élelmiszereket.
Fogyasszunk dióféléket, halakat, olívaolajat, egészséges zsírokat, mandulát.
Az extra szűz olívaolaj serkenti a memóriát, és sokkal egészségesebb, mint a telített zsírokat tartalmazó margarin.
Egy kutatás szerint azok, akik rendszeresen fogyasztanak telített zsírokat, 65 éves koruk után már komoly memóriaproblémákkal küzdenek.
A legjobb, ha az extra szűz olívaolajat részesítjük előnyben, hiszen az növeli a “jó” koleszterinszintet a szervezetben.
Főzéshez, de saláták elkészítéséhez is használjuk inkább a zsír vagy a napraforgóolaj helyett.
Az Omega-3 késlelteti az agy öregedését, éppen ezért érdemes minél több olajos magvat, mandulát, mogyorót, lazacot, szardíniát fogyasztani.