Durván átalakul a tested, ha 1 hónapon át minden reggel céklalével indítod a napot
Próbálta már valaki? Mik a tapasztalatok?
A céklalé rendkívül egészséges, az íze sem vészes, ráadásul számtalan előnye mellett akkora energialöketet ad, hogy talán a rendszeres kávéfogyasztók is megfontolják, hogy lecseréljék a reggeli italukat.
Bianca London első kézből osztotta meg az olvasókkal, mennyivel egészségesebbnek és fittebbnek érzi magát, mióta minden reggel céklalé ivással kezdi a napot.
Mi pedig az ő beszámolója alapján elhoztuk a legfontosabb információkat mindazoknak, akik szívesen beiktatnák ezt a szokást a mindennapjaikba.
A céklalé nemcsak energialöketet ad: Evelina Sabonaityte táplálkozási szakértő és Dr. Katy Kasraie háziorvos az alábbi jótékony hatásait sorolták fel ennek a természetes italnak:
A céklalé olyan nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint a folát (B9-vitamin), a mangán, a kálium, a vas és C-vitamin.
A céklalé nitráttartalma nitrogén-monoxiddá alakul a szervezetben, ez a vegyület pedig segít tágítani az ereket, javítja a véráramlást és csökkenti a vérnyomást, ami döntő fontosságú a szív- és érrendszer egészsége szempontjából.
A céklalé betaint is tartalmaz, amely segít megvédeni a májat a méreganyagoktól és csökkenti a gyulladást.
A céklalé a nitrát mellett olyan tápanyagokkal járul hozzá a csontok egészségéhez, mint a folsav, a C-vitamin, a magnézium és a réz.
A nitrátban gazdag céklalé értágító hatása fokozza az izmok és a különböző szervek oxigén- és tápanyagellátását, ezáltal javítja a sportteljesítményt.
A céklalé uridint is tartalmaz, amely segít fenntartani a normál dopaminszintet, ezáltal csökkenti a stresszt és a szorongást.
Lee Mitchell táplálkozási szakértő szerint a céklalé nemcsak segít méregteleníteni és támogatja az immunrendszert, de fogyasztásának egyik legfontosabb előnye, hogy képes növelni az energiaszintet, ez pedig a nitrogén-monoxid véráramlást segítő hatásának tudható be.
Érdemes azonban tudatosan fogyasztani, hiszen túlzott mennyiségben hozzájárulhat a vesekő kialakulásához az arra hajlamos embereknél.