Egyéb

Egész Európában betiltják a cigit: már egy országban életbe lépett!

Hamarosan mi jövünk? Az egész világra kiterjedő lavina indulhat meg ezzel.

Végleg bezárhatnak a dohány-gyárak

Ha ezt meglépik, az tényleg a dohányipar halálát jelentheti, és szép lassan bezárhatnak a nagy gyárak, az emberek ugyanis nem fognak többé cigit vásárolni, mivel azt törvény fogja tiltani.

Sőt, ez nem valami utópia, hanem a jelen valósága.

Hirdetés

Egy európai országban ugyanis már életbe is lépett a dolog, és hamarosan újabbak fogják követni a példáját!

Az első ország, aminek elege lett

A döntés drasztikus volt, és óriási hatással lehet Európára, mert nem egy elszigetelt, ismeretlen országban léptek fel teljes törvényi erővel a cigi ellen, hanem Európa szívében.

A Vatikán vezetősége és a fő döntéshozók ugyanis úgy határoztak, hogy elég volt a dohányzásból, és egyszerűen megtiltották a dohányáruk forgalmazását és magát a dohányzást is a Vatikán városállamának a területén.

Ezzel ez az első európai ország, ahol teljes mértékben tiltva van a dohányzás mindenféle módja.

A Vatikánnak elege lett

Az ok is egyszerű és világos:

‘A Szentszék nem támogathat olyan tevékenységet, amely károsítja az emberek egészségét’- mondta a szóvivője egy közleményben.

A szóvivő hivatkozott arra is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a dohányzás évente 7 millió ember halálát okozza a világon!

A tilalom viszont nem fogja érinteni a Szent Péter tér bárki által szabadon látogatható térségét, és egyelőre nem terjed ki a nagyobb méretű szivarokra sem, amiknek a füstjét nem tüdőzik le.

Lavinát indíthat el: jön a dohánymentes Európa?

A nagy kérdés az egész kapcsán az, hogy elindíthat-e valamiféle globális változás, vagy legalább egy olyan eseménysort, ami Európában segíthet felszámolni a dohány-gyárak hatalmát.

Hirdetés

Egyesek szerint igen, mások nem ennyire bizakodóak.

Sokak szerint nehéz lesz a kezdeményezésnek ténylegesen elterjednie, mivel a dohányzás, és a dohányzásból adódó egészségkárosodás és a rák millió dolláros iparágak…

És mint tudjuk, a pénz nagy úr…

Azért előbb utóbb mindennek vége lesz, és talán győz az embereknek a józan ész.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!