Címlapsztorik

Elképesztő magyar világcsúcs született! Mónus József 963 méternél is messzebbre lőtte el nyilát

A Fehér Farkas néven ismert Mónus József betartotta az ígéretét! Gratulálunk!

A World Archery, a világ legnagyobb íjász világszervezete és az USA Archery által rendezett világrekordlövő versenyen

az Amerikai Egyesült Államokban szerepelt a magyar Mónus József, aki fantasztikus teljesítményt nyújtva 963,38 méterre lőtte el a nyilát.

Hirdetés

Eddig egy angol sportoló tartotta a rekordot 960,19 méterrel.

A 2021-ben felállított csúcsot most a Nevada, Smith Creekben rendezett versenyen adta át a múltnak Mónus József.

A sportoló péntek este újabb csúcskísérletet tesz, a terve az, hogy 1000 méter fölé érjen.

Gyulán zajlott le a HDH-IAA történelmi íjász-világbajnokság augusztus 14. és 20. között, amelyen a távlövő versenyen kívül távcéllövő és normál távú rangadót is rendeztek.

A Fehér Farkas néven ismert Mónus József betartotta az ígéretét, a feleségével, Annával együtt nyolc világbajnoki címet szerzett, két új világcsúcsot állított fel.

Lapunknak elmondta, egyedülálló stílussal végrehajtott lövések hozták meg a páratlan eredményeket.

Ezek a sikerek nem a véletlen művei, két év kemény munkáját koronázzák meg – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek még az eredményhirdetés előtt Mónus József, aki a rengeteg világrekordja számát ezúttal kettővel növelte meg.

Ha ötezren indultak volna, akkor ötezren alkotnák most a vert sereget, nincs más a világon, aki ezekben a kategóriákban ekkora távolságot tudna meglőni.

A szkíta egy büszke és harcos nép volt, amely a szokásosnál rövidebb nyílvesszőt használt. Ez külön stílust igényel, amelyet rajtam kívül senki sem használ.

Hirdetés

Nekik akartam emléket állítani, a Magyarságkutat Intézet által vizsgált leletanyagai és ismeretei formálódtak az agyamban és a műhelyemben nyílvesszővé és íjjá, így sikerült a magyar zászlónak újabb büszkeséget szerezni.

Mert semmi mást nem tettünk, mint a magyar zászló becsületéért harcoltunk a kilőtt nyílvesszőkkel erőnk fölött.

A világ legjobb negyven nyílvesszőjéből mindössze három maradt épen a verseny után, ami óriási anyagi veszteséget jelent számunkra, de nem bánjuk, mert a Farkasról újra elmondható, hogy bárki állt is ki ellene világbajnokságon távlövészetben, azt mindig és mind legyőzte.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!