Misztikum

Előző emberiség nyomai: gigantikus, föld alatti folyosókat találtak egy befejezetlen piramisnál

Félelmetes sokk Egyiptomban, a mainstream régészet képviselői sem találnak rá ésszerű magyarázatot. Előző emberiség élhetett az emberiség kialakulása előtt?

Egyiptom és a világ talán legnagyobb titka befejezetlen piramisnál

Egyiptomban kevesen tudják, de az egyik legizgalmasabb piramis mind közül az úgynevezett befejezetlen piramis, vagy Baka-piramis, de hívják a Nagy gödörnek is a kialakítása után.

Az időszámításunk előtti harmadik évezredben építhették, de nem fejezték be, így pedig a kutatók közvetlenül tanulmányozhassák azt is, hogy építhették a piramisok alapjait.

Hirdetés

A Baka-piramis amúgy a Zavijet el-Arjan-i négy királypiramis egyike.

Eredetileg a 19 század elején, egész pontosan 1905-ben fedezték fel.

Az időszámításunk előtti harmadik évezredben építhették, de nem fejezték be, így pedig a kutatók közvetlenül tanulmányozhatták azt is, hogy építhették a piramisok alapjait, noha mind a mai napig nem jutottak nagyon közel ahhoz, hogy megfejtsék a piramisok építésének mikéntjét.

Az előző emberiség építhette?

A befejezetlen piramis egyes szémítások szering az eredeti koronál is régebbi lehet.

Felmerültek olyan teóriák is, miszerint a piramisok egy jelentős része, így a befejezetlen piramis is egy az emberiséget megelőző szupercivilizáció része és alkotása lehetett.

Az előző emberiség elmélete kimondja: létezett előttünk egy másik, fejlett kultúra és civilizáció, mely eltörölte, kipusztította saját magát, vagy egy külső kataklizma végezhetett vele.

Ez a civilizáció az egész Földet uralta de végül az idő vihar elmosta a nyomaikat és mára csak piramisok és egyéb monumentális alkotások formájában maradtak fenn.

Az elmélet arra hivatkozik, hogy többek között a gízai nagy szfinx lábán vízmosta nyomok találhatók, márpedig víz legutóbb 10-12 ezer évnél is régebben borította a térséget.

Ekkor azonban még nem voltak fejlett emberi társadalmat, vagy ha léteztek is volna, nagyon kezdetlegesen és biztosan nem tudtak volna piramist építeni – vélik.

Hirdetés

Titkos alagutak és folyosók tárultak fel

Egy hatalmas föld alatti folyosót találtak a kutatók, amely egy óriási, föld alatti kamrához fut. És itt található a szarkofág, amelynek a kialakítása is monumentális. Úgy néz ki, mint egy mesterséges kanyon.

Ez önmagában meg is kérdőjelezte a piramis mibenlétét.

Végül egy rejtélyes ovális szarkofág felfedezése eloszlatta a kételyeket, ám a szarkofág üres volt, és olybá tűnt, mint egy tartály vagy egy kád. Még folyadékot is találtak benne.

Gaston Maspero, az Egyiptomi Régiségek Legfelsőbb Tanácsának főigazgatója, amikor a helyszínre ért, fenséges sokkról beszélt, hiszen olyan szenzációs állapotban maradtak meg az építkezés anyagai, illetve lehetett látni egy egyiptomi építkezést, amely befejezetlenül maradt.

Azt nem lehet megbecsülni, hogy mekkora lett volna a piramis, ha elkészül, de valószínűleg vetekedett volna a gízai óriásokkal a szakértők szerint. Íme videón az elképesztő felfedezés, amihez azóta is korlátozott a bejárás:

Ami a színfalak mögött van: az emberiség eredetének végső titka?

Sokak szerint sokkal több mindent rejtettek a folyosók és titkos járatok, azonban Egyiptom kormánya nem érdekelt a teljes igazság világ elé tárásában.

Ez ugyanis jelentősen felforgatná nem csak Egyiptom, de az egész emberiség történelmét is.

Talán az előző emberiséghez köthető végső relikvia, bizonyíték rejtőzik ott? Vagy valamim más?

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!