Misztikum

Előző emberiség: tényleg élhettek előttünk mások is a Földön a tudósok szerint

Egyre több a bizonyíték rá, hogy nem mi voltunk az elsők.

Egészen döbbenetes, ahogyan az elmúlt években a közvetett bizonyítékok és a nyílt diskurzus hatására egyre több tudós és antropológus által vetődik fel a gondolat:

Mi van, ha nem az emberiség volt az első a Földön?

Hirdetés

Vagy legalábbis nem a jelenleg ismert emberiség.

A szakértők szerint ezt úgy kell elképzelni, mintha az emberiség előtt egy hozzánk hasonló, talán éppen ugyanilyen fejlettségi szintre eljutó faj létezett volna, ami aztán törvényszerűen kipusztította önmagát, vagy felélte a bolygó erőforrásait.

Kicsiben ugyanez történhetett a Húsvét-sziget lakóival, akik ugyanígy nyomtalanul tűntek el, mindössze a kőfej szobrokat hátrahagyva az utókornak, és máig megfejtetlen írásukat és nyelvüket.

A paleoasztronautika hívei még ennél is tovább mennek:

Szerintük egyes régészeti alkotások, így a piramisok egy része is ember előtti, azaz olyan régen jöhettek létre, hogy azokat biztosan nem a mai modern ember elődei építették, hanem az azt megelőző, mára a Földről eltűnt emberi civilizáció.

Az elmélet szerint meghatározott időközönként bekövetkezik egy GREAT RESET, azaz nagy újraindítás, mely során elbukik egy adott, az egész bolygóra kiterjedő civilizáció, majd az idő elmossa a legapróbb nyomaikat is.

Végül évezredekkel, vagy tízezredekkel később újra felvirágzik egy másik fejlett faj a bolygón.

Az előző emberiség elmélet hívei azt mondják, hogy ily módon már legalább 5 emberi generáció követte egymást, és a most a Földet uraló homo sapiens sapiens a hatodik ilyen generáció és eddig a mi civilizációnk juthatott a “legtovább”.

A régészeti és tárgyi bizonyítékok hiányát azzal magyarázzák, hogy túlságosan nagy időintervallumok vannak az egymást követő civilizációk között, így lényegében alig, vagy szinte semmi nem marad meg az előzőből.

Hirdetés

Példának némileg vitatható módon a sivatagokban rohadó és szétrozsdásodó roncsautókat hozzák fel, melyek olyan ütemben “kopnak” az idők folyamán a természet elemeinek kitéve, hogy pár száz év alatt lényegében semmi sem fog belőlük maradni.

Ezen logika mentén teszik fel a kérdést:

Hogy várhatjuk el, hogy egy előttünk valaha létezett, évmilliókkal ezelőtti civilizáció tárgyi bizonyítékaitól hemzsegjen a bolygó?

Bár az előző emberiség elmélet ma is inkább csak egy fantáziadúsabb teória a sok közül az emberi múltra vonatkozóan, ma már egyre több tudós állítja:

Nincs teljesen kizárva, hogy az emberiséget valóban megelőzhette több, hozzánk hasonló civilizáció a bolygón.

Már csak azért is, mert nemrégiben derült az is ki, hogy a világegyetem nem 13 és fél milliárd éves, hanem ennél jóval régebbi,a duplája is lehet az életkora.

Mi van, ha ugyanekkorát tévedünk az emberiség eredetével, vagy a minket megelőző civilizációkkal kapcsolatban?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!