Címlapsztorik

Élve pörzsöltek meg egy disznót, igazi barbárság egy böllérfesztiválon

“Még mindig röfög, szegény!” Igazi barbárok…

A disznó azért van ,hogy táplálék legyen belőle,emberi táplálék. Egy halál legyen az akár egy disznó halála nem szabadna,hogy látványosság legyen. Mindennek megvan a helye és ideje.

A disznóvágás hagyomány, a sertéshús étel, a disznó haszonállat, a testével táplálja az embert.

Hirdetés

Talán éppen ezért kellene tisztelni, túl azon, hogy a történtek – amelyet videóra vettek – vélhetően kimerítik az állatkínzás törvényi tényállását.

A Blikk számolt be egy igencsak sokkoló esetről.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány és több másik – összesen nyolc – állatvédő szervezet közös közleményt adott ki az eset miatt.

A közleményben állatvédőként erős szavakkal illetik a böllérfesztiválokat önmagukban is, ám rendőrségi feljelentést a konkrét eset miatt tettek. Íme, a közleményük:

„Figyelem! Felkavaró tartalom következik!

  1. március 4. Nyíregyháza. Az V. Nyírségi Böllérfesztivál.

Hazánkban létezik egy kivételesen aberrált, kegyetlen, igénytelen állathasználó hagyomány, a böllérfesztivál.

Az egy dolog, hogy mérhetetlenül szomorú, hogy 25 ezer embertársunk találta vidám hétvégi szórakozásnak ártatlan állatok életének kioltását, nevetgélve, videózva a szerencsétlen állat életének utolsó perceit, gyermekeiket fotózgatva a véres holttestek mellett.

De a résztvevő bölléreknek nem elegek a törvény adta keretek a gyilkolászásra, az állatok holttestének meggyalázására, az alkohollal megtámogatott viccelődésre mások szenvedésén.

Nem, ők azt a kevés állatvédelmi szabályt is megszegve, ami a ‘haszonállatokat’ védi, élve megperzseltek egy disznót.

Hirdetés

Azt, aki akkor került vágásra, amikor már minden versenyző csapat elvonszolt egy holttestet, és ő ‘feleslegben’ ott maradt.

Aki végighallgatta 17 társa visítását, haláltusáját, érezte a vérszagot, akit fülénél és farkánál fogva rángattak le az autóról, aki, miután elvágták a torkát, még mindig megpróbált lábra állni, akinek a fejéhez taglópisztolyt szegeztek, ennek az állatnak a testét elevenen megégették.

Látod rajta, hogy már meg sem próbál küzdeni, csak érjen véget a mérhetetlen szenvedés, amit ezek az emberek okoznak neki.

A VIDEÓT IDE KATTINTVA TUDOD MEGNÉZNI, CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!

De, milliónyi társával ellentétben, akiknek a megkínzása a szemünk elől gondosan elrejtve zajlik, ennek a disznónak a szenvedése nem marad megtorlatlanul.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Macskaárvaház Alapítvány, a Malacvédő Alapítvány, a MAVEG – Magyar Vegán Egyesület, a Noé Állatotthon Alapítvány, a PCAS Állatmentés, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány, és a Vegán Aktivisták Magyarország / Vegan Activists Hungary közös feljelentést tesz az ügyben.

Amíg egyetlen állat is az emberi kegyetlenség áldozata, addig feladatunk van, azok hangjának kell lennünk akik nem tudnak kiállni magukért”.

Ki mit gondol az esetről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.