CímlapsztorikTudomány

Anyahajók jelenhettek meg a Naprendszerben: készülőben van a Föld inváziója, vagy egy kapcsolatfelvétel?

A Pentagon döbbenetes állításai az egész világot megbolygatták. Mi várható a következő napokban, hetekben? megszólalt a Harvard Egyetem tudósa is!

A Pentagon bejelentéséről beszél mindenki napok óta

Mint ismeretes már valamennyiünk számára, egy nagyon izgalmas anyaggal állt elő Avi Loeb a Harvard Egyetem kutatója és Sean M. Kirkpatrick, a Pentagon munkatársa.

Szerintük elképzelhető, hogy egy idegen anyahajó tartózkodik a Naprendszerben, és apró szondákat küld bolygónk felfedezésére.

Hirdetés

Éppen úgy, ahogyan a NASA is űreszközöket küld más bolygókra azért, hogy feltárja ezeket a világokat.

Ezen elmélet szerint az idegenek már itt vannak a Naprendszerben egy vagy több hatalmas anyahajóval, mindeközben folyamatosan tanulmányozzák a környező bolygókat és a Földet is.

Az utóbbi években megszaporodó ufó észlelések mögött valójában a Földre küldött kutató szondáik állhatnak.

Ezek egy jelentős része még a kínai kémléggömbökre sem hasonlít és egykori vadászpilóták beszámolói alapján olyan manőverekre képesek, mint semmilyen más földi építésű repülő eszköz.

Földönkívüli “pitypangmagokról” beszélnek

Loeb és Kitzpatrick úgy gondolkozik, hogy ha egy idegen anyahajó érne a naprendszerbe, az a pitypangmaghoz hasonlóan képes lehet kisebb űrszondákat kibocsátani, amik akár a Földet is elérhetik.

Ilyen – igaz, leginkább elméleti – megközelítés egyébként magától a NASA-tól sem idegen.

A szakértők szerint ha léteznek az idegen pitypangmagok, azok túl kicsik lehetnek ahhoz, hogy a csillagászok megpillantsák őket.

Azt is állítják, hogy ha valóban létezik a relatív közelünkben idegen anyahajó, az lehet, hogy robotizált.

Sőt, a hihetetlenül nagy távolságok miatt az sem kizárt, hogy a kibocsátó civilizáció már nem is létezik.

Hirdetés

Azaz nem lehetetlen az, hogy a szóban forgó, a Naprendszerben valahol jelenlévő, önmagát álcázó anyahajó teljesen robotizált, azaz nincs benne élő személyzet.

Egy lehetséges invázió vagy földönkívüli kapcsolatfelvétel?

Természetesen azt a Pentagon szakértői is hangsúlyozzák, hogy ez csak egy lehetséges elmélet az ufók magyarázatára.

Ugyanakkor ha mégis igaza van a szakértőknek és valóban egy anyahajó van a Naprendszerünkben, akkor hamarosan fény derülhet rá.

Ez pedig igencsak messzemenő dolgokat vetíthet előre.

Egyesek szerint az sem kizárt, hogy az anyahajó amolyan előőrsöket küld a Földre, mielőtt inváziót indítanának az emberiség ellen.

Ez az ijesztő magyarázat ugyanakkor szerencsére kevésbé valószínű, hiszen ha így lenne mások szerint már rég lerohantak volna minket.

Egy másik elképzelés szerint megfigyelési szakaszban van a civilizációnk, mielőtt az idegenek megtennék az első lépéseket egy civilizációs szintű kapcsolatfelvétel felé.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!