CímlapsztorikMisztikum

EZÉRT betegszik meg az ember: ha ezt mindenki tudná, rengeteg egészséges járna közöttünk

Ezt mindenkinek fontos lenne tudnia, oktatni kellene az iskolákban.

Miért betegszik meg az ember?

Ha abból indulunk ki, hogy Isten az embert anyagi létformaként teremtette meg (isteni céljaira), azonnal felmerül a kérdés: miért nem teremtett egy olyan modellt, amely soha nem fog megbetegedni?

Hirdetés

A kérdés megválaszolásához ne feledd, hogy a betegségeknek 3 fő típusa van:

1) a helytelen életmód miatt megjelenő betegségek;
2) negatív pszichogének (lelki-mentális okok) által manifesztált betegségek;
3) a korábbi inkarnációkból származó betegségek (amikor az egyén nem tudja teljesíteni a múlt élet programját; karmikus betegségek).

A betegség célja nem az, hogy az ember fájdalmat érezzen, szenvedjen vagy kényelmetlenül érezze magát.

A betegség lehetőséget ad, hogy tudomást szerezz életed egyes pillanatairól (tudatosítsd cselekedeteid értelmét); néha megakadályozza, hogy rosszat tegyél.

Vagyis vannak olyan megelőző betegségek is, amelyek nem teszik lehetővé számodra, hogy bűnös cselekedeteket kövess el, és ezek által további negatív tulajdonságokkal vértezd fel magad, amelyek a jelenlegi állapotodtól sokkal súlyosabb problémák okai lehetnének.

A beteg legtöbbször nem az önfeltárással (és önbeismeréssel) foglalkozik, hanem figyelmét (és energiáit) arra összpontosítja, hogyan meneküljön el a betegség „karmai” elől, és minél kevesebbet szenvedjen (s ne haljon meg), ezért cselekedeteinek mozgatója a hagyományos kezelési (és öngyógyító) módszerek megtalálása, és személyes életének meghosszabbítása érdekében megtanulni az önmegtartóztatást (a túlzások és végletek pusztító programjai helyett mindenben a mértékletességet).

Ezért a betegségek egyfajta hasznot is hoznak számára:

1) nevelik az egyént és fejlesztik gondolkodását;
2) megtanítják, hogy vigyázzon testére (külső burkára), hogyan állítsa helyre testi-lelki-szellemi egyensúlyát, önmagát.

Ha az ember beteg, arra törekszik, hogy megszabaduljon a kellemetlen érzésektől, és ez arra készteti, hogy megismerje önmagát, és megfigyelje a körülötte lévő világ testére gyakorolt ​​hatását.

Hirdetés

Az ember elkezd gondolkodni: miért történik vele ez és az, honnan származnak a fájdalmas tünetek, mióta jelentkeznek, és hogyan lehet ezeket feloldani?

Keresi a kellemetlen érzések kezelésének módjait, összehasonlítja meglévő és korábbi tapasztalásait. Megtanulja, hogyan használja fel a betegséget előidéző negatív állapotait a pozitív önismerethez és a személyisége fejlődéséhez.

Lelke felébred és kezd ellenállni a betegségnek, mozgósítva minden rejtett belső erőt.

A szenvedés felépíti az önbizalmat és elősegíti az optimizmust.

A betegség céljai:
1) Megtisztít, és segít a karma ledolgozásában.

2) Jobb (pozitívabb szemléletű) emberré tesz; új pozitív mentális tulajdonságokat alakít ki;
megteremti a mások iránti együttérzés minőségét, megtanít a betegek és a gyengék gondozására (felemelésére, segítésére – a legjobb gyógyszer a beteg ember iránti szeretet).

3) Segít egy személynek a helytelen életmód következményeinek kijavításában, és egy esélyt ad a karmikus (és energiaadósságok) részleges megtérítésére.

4) Lehetőséget ad a lelkierő fejlesztésére.

5) A betegség fejleszti az intelligenciát, és elősegíti a lélek előrehaladását (legfontosabb küldtetésének beteljesítését).

6) A szenvedést a személy a nem megfelelő életmód büntetéseként kapja meg. A szervek krónikus betegségei legtöbbször az egyén energiaadósságai miatt (amelyek hosszú helytelen életmód eredményeként alakulnak ki), azok kiegyenlítéseként jelennek meg.

Az önmegőrzés kötelességeinek elmulasztása minden esetben a test külső burkának és belső szerveinek traumatikus fizikai károsodásához vezet.

Ha egy személy nem tartja be a létezés bizonyos szabályait, az Univerzum és az élet törvényeit, a teremtett világ előírásait (például túllépi az útja során megengedett sebességet, vagy nem a megfelelő irányba megy, esetleg a forgalommal szemben halad) akkor baleset éri.

Teste megsérül. Mindez azonban hozzájárul személyisége fejlődéséhez.

A test fáj, de a lélek megállás nélkül halad előre.

Forrás: Késmárki László:A gyógyulás kulcsa A pszichoszomatika nagy könyve Ankh kiadó 2020, Késmárki László:Test-lélek szótár A betegségek lelki,mentális és karmikus okai Ankh kiadó 2021.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!