Misztikum

Fejlett civilizációk térképezték fel az ősi Földet: a ránk hagyták az ember előtti korok térképeit?

Egyes ősi térképek létezésére nincs logikus magyarázat, mivel sem a tudás, sem pedig a technológia nem állt rendelkezésre az elkészülésükhöz.

Mégis tűpontosan ábrázolnak komplett kontinenseket, földrészeket.

Az Antarktiszt pedig jég nélkül mutatják, noha ezt abban az időkbe sem láthatták. A NASA igazolta a tűpontosságukat. De vajon kik készíthették…?

Hirdetés

Rengeteg olyan aspektusa van a történelemnek, mely azt sejteti, hogy valójában eléggé hiányosak az ismereteink a múltunkat, és a Föld múltját illetően.

Az utóbbi évtizedekben komoly régészeti felfedezések alakítgatták néha igen jelentősen az emberiség történelmét – már amennyire a régésztársadalom megengedte, és amennyiben nem veszélyeztette az a Darwini evolúciós elméletet.

De vajon az ókorban, az ősi időkben az egyiptomiak, a sumérok, a görögök miért rendelkeztek olyan virágzó kultúrával, és igen fejlett világfelfogással? Kitől lesték el, hol tanulták?

Olyan ősi védikus tudás birtokában voltak az Indus-völgyben élő népek is, melyek szinte kiemelték őket a világból.

Ez a hihetetlen mértékű tudás mind egyetlen helyről eredhet. Egy olyan ősi civilizációtól, mely rendelkezett azzal a szupertechnológiával, mely több évezreddel megelőzte a FÖldön élő civilizációk korát, és fejlettségét.

Ez lehetett az az ősi erő, az az ősi tudás, mely aztán a Földön élő népek kései generációinak át lett adva az ősi tudás formájában, melyeket a legtöbb kultúra úgy ír le, úgy ábrázol, mint az istenektől kapott ősi tudást.

Különösen a térképek esetében figyelhető az meg, hogy némileg ellentmondanak egyes ősi térkép kivonatok a Föld fejlődésének, az egyes népek fejlettségének.

Az egyik leghíresebb ilyen térkép Piri Reis térképe.A Piri Reis-féle térképek ellenőrizhetően 1513-ban készültek. 1929. november 9-én Mail Edhen, a török nemzeti múzeumok igazgatója, miközben épp leltározott a Topkapi Múzeumban rábukkant két eltűntnek hitt világtérképre.

Piri Reis nagyon művelt ember volt, és profi térképmásoló. Ugyanakkor van egy olyan rejtély a térképével kapcsolatban, amit nem sikerült megfejteni.

Hirdetés

Mégpedig azt, hogy térképek alkotójának ismeretei meghaladták az akkori világ tudományos ismereteinek színvonalát.

Példának okáért a lámát Európában akkor még nem is ismerték, amit a térkép pontosan elterjedési vidékén tüntetett fel.

Piri Reis térképe beillik ezek közé a térképek közé.

A hosszúsági fokok is megfelelően vannak feltüntetve, noha ez akkoriban szintén nem volt ismert.

Ami ennél is megdöbbentőbb, hogy a sarkvidékeken szerepelnek az antarktiszi kontinens körvonalai.

Ezzel pedig a tudomány nemrég még egyáltalán nem volt tisztában, vagyis felvetődik a nagy kérdés: Piri Reis térképe hogyan volt képes pontosan ábrázolni az Antarktisz eredeti körvonalait, ha jég fedte?

De nem ez az egyetlen térkép, ami megmagyarázhatatlan. 1502-ben egy bizonyos King Jaime világtérkép, mely meglepő módon ábrázolja a Szaharát.

Hatalmas tavakkal, zöld területekkel, terménye vidékekkel, és tele ősi városokkal.

A tudomány mai állása szerint csak nemrég tudunk arról, hogy a Szahara több ezer(!) évvel ezelőtt ilyen lehetett.

És mi is csak geológiai vizsgálatokkal voltunk képesek erre rájönni, amire 1502-ben rájöttek valahogyan.

Sokak szerint a térképhez korábban készült ősi dokumentumokat, régebbi térképeket használtak fel tudásanyagként.

Érthetetlen, hogy a térképészet, vagy kartográfia tudománya miért volt ennyire fejlett több ezer éve, és minek köszönhetően.

Ez vetette fel többször is az emberekben és egyes kutatókban, hogy létezhetett egy minden civilizációt megelőző civilizáció egy társadalmi szerveződés, mely olyan fejlett technológiával rendelkezett, ami lehetővé tette azt, hogy mai szemmel is megdöbbentően pontos térképeket készítsenek.

Ez az ismeretlen civilizáció talán egy Földre látogató idegen kolónia volt, aki ezt a begyűjtött tudást átadta aztán a Földön élő népcsoportoknak, akik ez alapján elkészíthették saját, szintén pontos térképeiket a világról.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.