CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Földönkívüli fáraók Egyiptomban? Amiről mindenki hallgat: Anunnaki istenek uraltak mindent?

Egyiptom népe olyannyira kapcsolatban lehetett a csillagok közül, a Napból érkező istenekkel, hogy egykor földönkívüli fáraók uralkodhattak felettük?

Ősi Anunnaki istenek Egyiptomban?

Egyes paleoasztronautikai felvetések szerint az ősi idegenek az egyiptomi civilizációt látogathatták meg elsőként a sumerok után, hogy tudást adjanak át számukra, hogy tanítsák a társadalmat.

A piramisok építésének mérnöki és technológiai megoldásait ekkor kivitelezhették – vélik egyesek.

Hirdetés

Az Anunnakik nélkül feltehetően nem létezne mai civilizáció sem.

Ha valóban jártak a Földön ilyen idegen istenek, akkor vezető pozíciókat kaphattak, az ő részben földi leszármazottaik pedig uralkodókká válhattak egyes civilizációkban.

Ez az elmélet hívei szerint olyannyira így lehetett, hogy mind a sumer istenségekkel kapcsolatban, mind pedig egyiptomi istenekkel kapcsolatban is felmerült már az, hogy ezek földönkívüli magasabb rendű lények lehettek.

Egyiptom pedig akár földönkívüli fáraók uralma alatt is lehetett egy rövid ideig.

Tutanhamon a mai napig rejtély

Egyrészt az már biztos, hogy Tutanhamonnak valóban volt földönkívüli fegyvere.

Ez a fegyver pedig tényleg tudományosan bizonyítható módon a Földön kívülről származott.

A tudósok analízise kiderítette Tutanhamon tőrének anyaga a vas mellett, kisebb mértékben nikkelt, és kobaltot is tartalmaz.

Az összetétel arra utal, hogy a tárgy elkészítéséhez a Naprendszer legrégibb objektumainak egyikét használták fel: egy vasmeteoritot.

A kutatók ez után elkezdték átlapozni a történelemkönyveket, olyan meteoritbecsapódások után kutatva, amik az adott korban, egy maximum 2000 kilométeres körzetben történtek.

Hirdetés

Húsz lehetséges meteoritot találtak, majd Tutanhamon tőrének tulajdonságit alapul véve sikerült a kört egyetlen egyre szűkíteni.

A Kharga meteoritot 2000-ben találták meg egy mészkőfennsíkon, Mersa Matruh-ban, egy Alexandriától nyugatra fekvő kikötőben.

Földönkívüliek adták át a tőrt a fáraónak?

Az ősi egyiptomiak valószínűleg látták, ahogy a kődarab aláhull az égből, aztán megkeresték, darabokat törtek le belőle, amiket aztán odaszállítottak, ahol később elkészítették Tutanhamon tőrét.

Egy másik, a paleoasztonautika által felvetett magyarázat már hajmeresztőbb és nem nélkülöz némi fantáziát is:

Szerintük akár földönkíüvliek is átadhatták a tőrt, tehát az nem az égből hullott alá, hanem a földönkívüliek készítettek belőle fejlett technológiával egy tőrt, amit átadtak Egyiptom nagyhatalmú fáraójának.

A fáraó koponyája sem volt szokványos

Egy májusban publikált tanulmány szerint a régészek röntgenfelvételekre és a koponya méréseire is támaszkodtak, mikor megalkották a fáraó fejének új képét.

A legfrissebb eredmények is megerősítették a korábbi gyanút, Tutanhamonnak hosszú feje és nagy agytérfogata volt.

Cícero Moraes brazil grafikus úgy nyilatkozott:

A koponyájának sajátos az alakja mintha más múmiákhoz hasonlóan koponyatorzításon esett volna át, de a sajátos, megnyúlt forma ellenére az ő koponyája természetes.

Emiatt sokan gondolják azt, hogy a fáraó hosszú koponyája miatt földönkívüli vér csörgedezhetett ereiben, így legalábbis részben az égiek leszármazottja is lehetett.

Ki mit gondol erről?

Valóban Egyiptom rejteheti a földönkívüli tudás és az egykor a Földre látogató Anunnakik kapcsolatának bizonyítékait?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.