CímlapsztorikÉrdekes világ

Földönkívüli kolóniák a Holdon? A NASA sokkoló bejelentést tett

Ez mindent megváltoztathat mindarról, amit a földönkívüli életről eddig tudtunk.

A Holdra legtöbben egy kopár, élettelen bolygóként tekintenek, azonban a NASA szerint valószínű, hogy jelentős mennyiségű élőlény tanyázhat a szomszédunkban.

Élet a Holdon

Az ügynökség szerint nagy számú mikrobiális kolónia élhet a Hold egyes részein, amit a tervek szerint 2025-ben induló missziók alaposabban is tanulmányozhatnak majd.

Hirdetés

Az egyik legmeglepőbb dolog, amit a csapatunk talált, az, hogy a legújabb kutatások alapján,

amelyek arra vonatkoznak, hogy bizonyos mikrobiális életformák milyen tartományokban képesek túlélni, a potenciálisan lakható rések lehetnek a legmegfelelőbbek az ilyen élet számára egyes légüres égitestek viszonylag védett területein

– nyilatkozta az oldalnak Prabal Saxena, a NASA Goddard Űrrepülési Központjának bolygókutatója.

A Hold déli pólusa rejtheti az idegeneket

A szóban forgó mikrobiális életformáknak a Hold déli pólusának állandóan árnyékban lévő kráterei adhatnak otthont.

Emellett a kutató azt is elmondta, hogy nagyon arra kíváncsi, hogy a Földről származó életformák túlélhetik-e a Holdra vezető utat.

Ugyanis a szakemberek régóta azt gyanítják, hogy az esetleges holdi mikrobiális élőlények az aszteroidák és a meteorok segítségével a mi bolygónkról jutottak el a szomszédunkba.

Hatalmas földönkívüli városok a Hold sötét oldalán?

Az utóbbi években igen népszerűvé vált egy elmélet, miszerint a Hold sötét oldalán valójában konkrét városok is találhatók, melyeket egykor ősi, a Holdat lakó civilizációk építhettek, majd adhattak tovább másokak.

Sőt, John Lear szerint létezik egy 250 milliós létszámú Holdkolónia is.

Ez emberekből és földönkívüliekből álló szuperközösség, ahol száműzték a gazdasági és pénzügyi fogalmakat, nincs pnéz mint fizetőeszköz és régóta szemmel tartják fentről a Földön létező emberiség pályafutását.

Hirdetés

Mindezek persze inkább csak konteók, mivel egyetlen konkrét bizonyítékot sem sikerült még felmutatni a létezésével kapcsolatban.

A Holdon található földönkívüli élet valójában a Földről származhat?

Bár a tudósok rámutattak arra, hogy a szerves molekulák nagyon is lehetséges, hogy meteorok segítségével jutottak el az űrbe, nincs garancia arra, hogy a mikrobák túlélnék az utat.

Emellett a szakértők azt a lehetőséget is felvetették, hogy elképzelhető, hogy a holdi mikrobák azoktól az űrhajósoktól származnak, akik a legutóbb megfordultak a Hold felszínén.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!