Érdekes világ

Az USA nagykövete szerint Orbán egy alufólia sisakos bolond – egyértelmű üzenetet tett

Durva csörte indulhat. Ez már nagyon komoly sértés sokak szerint Ki mit gondol?

A Twitteren folytatódik a magyar kormány és David Pressman amerikai nagykövet közötti csörte, illetve most már gif-háború.

Az előzmény, hogy Orbán Viktor twitterén hétfőn megjelent egy poszt egy Keresztapából származó giffel és azzal a szöveggel, hogy Soros 2.0.

Hirdetés

Ezzel a miniszterelnök arra akart utalni, hogy Soros György hivatalosan is átadta 25 milliárd dolláros vagyonú pénzügyi és jótékonysági birodalmának irányítását fiának, Alex Sorosnak.

Erre érkezett a válasz Pressmantól hétfő este, aki egy alufólia-sisakos gif kíséretében azt üzente, hogy az összeesküvés-elméletek olyanok, mint a Keresztapa 3. cselekménye:

Kiszámíthatók és nyugtalanítók.

A dog-whistle, vagyis kutyasíp (utalva a kutyasíp vagy kutyafütty-politikára) itt a kontextus alapján valószínűleg úgy értelmezhető, hogy a szélsőjobboldallal összekacsintó.

Egyúttal sokak véleménye az, hogy ezzel lefóliasipkás bolondozta Orbánt magát is.

Mások szerit Orbán nagyon jól tudja, hogy nem igazak az általa állított dolgok Sorosról, ellenben ezek valóban olyan konteók, melyeket az internet legsötétebb bugyraiban találni csak meg.

Ki mit gondol?

David Pressman a múlt héten ismét keményen odaszólt a magyar kormánynak:

Azt mondta, hogy Magyarország makacsul fenntartja, sőt, tovább erősíti összefonódását Oroszországgal, és aggodalomra ad okot, hogy a kormány Oroszországra támaszkodik, miközben az megpróbálja lefejezni demokratikus szomszédját.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.