Misztikum

Földönkívüliek kódját rejti az emberi DNS: tervezőink elrejtették aláírásukat bennünk?

Élő, lélegző tartályok vagyunk valamilyen idegen üzenettel…

Biológiai SETI-nek” hívják, és a kutatók azt állítják, hogy az emberi DNS matematikai kódját nem lehet az evolúcióval megmagyarázni.

Élő, lélegző tartályok vagyunk valamilyen idegen üzenettel, melyet sokkal könnyebb lenne arra használni, hogy kutassuk a földönkívüli életet, mint a rádióteleszkópokat.

Hirdetés

Idegen üzenetet helyeztek el a genetikai kódunkban?

A válasz arra, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban vagy sem, talán az orrunk előtt van, vagy inkább a szó szoros értelmében testünk minden setjében megtalálható.

Lehet, hogy génjeinknek egy intelligensen megtervezett “gyártói pecsétje” van, melyet évmilliókkal ezelőtt galaxisunk egy másik részén írtak?

Ez a “tervezői címke” egy ilyen kitörölhetetlen pecsétje volna egy sok millió vagy milliárd évvel ezelőtti mesteri földönkívüli civilizációnak, akik végső hagyatékukként a saját biológiai képükre formálták át a Tejút Galaxist?

Vladimir I. shCherbak, az al-Farabi Kazah Nemzeti Egyetemről, és Maxim A. Makukov, a Fesenkov Asztrofizikai Intézetből azt feltételezik, hogy egy intelligens jelet ágyaztak be a genetikai kódunkba, ami egy matematikai és szemantikai üzenet lehet, amit nem lehet a Darwini evolúció számlájára írni.

Ők csak a “biológiai SETI-nek” hívják. Mi több amellett érvelnek, hogy a rendszer sokkal hosszabb élettartamú és sokkal több esélyt nyújt a földönkívüliek felderítésére, mint egy átmeneti földönkívüli rádióadás.

Az Icarus című lapban azt állítják: “Megállapítottuk, hogy a kód változatlan marad több kozmológiai időléptéken belül, sőt ez a legtartósabb ismert konstrukció.

Ezért ez egy rendkívül megbízható módszer egy intelligens aláírás tárolására.

Amint a genomot megfelelően átírják, az új kód egy aláírással rögzítve marad a cellában és az utódában, ami aztán szállítható téren és időn keresztül.”

Hirdetés

Ahhoz, hogy átmenjen a “tervezői címke” teszten, bármilyen mintából származó genetikai kódban statisztikailag jelentősen jelen kell lennie és rendelkeznie kell minden olyan intelligens jellemzővel, ami összeegyeztethetetlen bármely ismert természetes folyamattal, mondják a szerzők.

Ezután részletes elemzést mutatnak be az emberi genomról egy nagy pontosságú DNS térkép leképezéssel a nukleotidok és aminosavak között.

“A kód egyszerű elrendezése együtt mutatja a számtani és képírásos minták szimbolikus nyelvét.”

Azt mondják, hogy ez magában foglalja a decimális jelölést, logikai átalakításokat, és a nulla elvont szimbólumának használatát.

“Pontos és módszeres, ezek a mögöttes minták pontos logikaként és magától értetődő számítástechnikaként jelennek meg.”

– állítják.

Ez az értelmezés vezeti őket arra a messzemenő következtetésre: hogy a genetikai kódot “úgy tűnik, hogy a Naprendszeren kívül találták ki már több milliárd évvel ezelőtt.”

Ez a kijelentés alátámasztja a pánspermia elképzelést, azt a hipotézist, hogy a Föld csillagközi élettel lett beoltva.

Ez természetesen egy új és merész elképzelés a galaxis meghódításáról, ha elképzeljük, hogy szuperlények szándékos törekvése lehetett.

Vannak azonban más lehetőségek is.

Már korábban kialakult az az elképzelés, hogy az általunk megfigyelt világegyetemet csak nekünk hozták létre, ami egy számítógépes programban létezik (elnézést a Mátrix film készítőitől).

Ezért az a gondolat, miszerint a saját modell univerzumában írta néhány programozó a genetikai kódot az élethez, összhangban van a szerzők javaslataival.

A “biológiai SETI” elkerülhetetlenül beleütközik egy olyan elképzelésbe, mely teljesen ellentétes a mai tudománnyal: az intelligens tervezés koncepciójába.

Az intelligens tervezés arra enged következtetni, hogy biológiánk annyira összetett, hogy azt egy felsőbb hatalomnak kellett megterveznie.

Mára az intelligens tervezés elképzelése már nem több, mint a báránybőrbe bújt bibliai teremtéselmélet.

Keresztény fundamentalisták arra használják, hogy alátámasszák a teremtéselmélet tanítását az iskolákban a “világi” evolúció alternatívájaként.

A genetikai kódunkban található idegen aláírás állítása vajon hihetőbb vagy bizonyíthatóbb, mint a bibliai “intelligens tervezés”?

Nagyon keveset tudunk a Földi élet eredetéről és úgy látszik, hogy a genetikai szerkezet feltételezett azonosítása dacol minden természetes magyarázattal.

Még a Naprendszerben máshol felfedezhető élet sem lehet egy biztos támpont ezen elképzelés független vizsgálatára. A pánspermia természetesen történhetett volna a bolygók és holdak között is.

Amennyiben a genetikai kód egy földönkívüli nagy tervező tenyérlenyomata, akkor ki tervezte a tervezőt?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.