Címlapsztorik

Fontos a mérték! Tudj róla, mielőtt tönkretesz az energiaital!

Fontos, minden szülőnek tudnia kell!

A legnagyobb gond a mértékkel van.

Alkalomszerűen 1 kis doboz energiaital elfogyasztása egészséges felnőtt ember számára nem okoz egészségkárosodást és nem megterhelő a szervezetnek…

Hirdetés

Ugyanakkor sokan nem állnak meg 1 adagnál, hanem akár literes mennyiséget is megisznak egy nap alatt.

Akkor is veszélyes lehet az energiaital fogyasztása, ha szívbetegségben vagy magas vérnyomásban szenved egy személy.

Iskoláskorúak, tinédzserek, fiatal felnőttek doboz-/literszámra isszák naponta, amellyel így 100-300, de akár 500 mg koffeint is bevihetnek a szervezetükbe egy nap alatt.

Ekkora mennyiségben szívpanaszokat okozhat, úgymint szapora szívverést, mellkasszorítást, emellett magas vérnyomás, remegés, hányás, hasmenés is jelentkezhet.

A koffein erős vízhajtó hatással is rendelkezik, tehát ha más folyadékból nem történik vízpótlás, akár a kiszáradás jelei is jelentkezhetnek, például fejfájás formájában.

A koffeinhez való hozzászokás magas, könnyen függőség és tolerancia alakul ki a hatóanyaggal szemben, ezért a kívánt hatás eléréséhez egyre nagyobb adag elfogyasztását kívánja a szervezet.

Azok a fiatalok, akiknek még nem felismert, rejtett szívbetegségük van, könnyen akár életveszélyes állapotba is kerülhetnek az energiaitalok fogyasztásától.

Azok pedig, akik gyógyszert szednek akár rendszeresen, akár alkalomszerűen, kerüljék az energiaitalok fogyasztását az esetleges kölcsönhatások miatt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.