Érdekes világ

Fordulat: megmenthető lett volna Babicsek Bernát -döbbenetes tények kerültek napvilágra

Elkészült a részletes szakvélemény!

Egy évvel ezelőtt fordultak ügyvédhez a 2021. december 31-én füstmérgezés miatt elhunyt fiatal művész szülei, Márta és Bernát, miután megtekintették az addigra már lezárt nyomozás dokumentumait.

Az ott leírtak alapján számukra egyértelmű volt, hogy imádott fiuk életét valójában meg lehetett volna menteni, ha a füstjelző miatt kiérkező járőr az előírásoknak megfelelően jár el.

Hirdetés

Utólag derült ki számomra az iratokból, hogy a cég alkalmazottja szerint a fiam még élt, amikor kint volt, mert hallotta őt horkolni, viszont a füstöt is látta.

Ő azt hitte, az a kéményből jön, pedig a szellőzőn áradt ki…

Nem is értem, hogyan nem tudta megkülönböztetni a kettőt. Alig pár percet volt kint, majd jelentette a diszpécsernek, hogy mit tapasztalt, aztán elment.

Azt hiszem, ha a járőr nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, ha felzörgeti Bernátot, a fiunk még ma is élhetne…

– fogalmazott akkor lapunknak Márta asszony, aki a férjével együtt úgy döntött, ügyvéd segítségét kérik.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság első körben elutasította a feljelentést, ám miután a család jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán panasszal élt, újraindították a nyomozást.

Most a hatóságok már sokkal körültekintőbben és alaposabban jártak el. Újra kihallgatták a tanúkat, felmérték a helyszínt, sőt, többször – sötétben is – rekonstruálták a tragédiát, amelyet Bernát szüleinek is végig kellett nézniük. Az ezek alapján létrejött szakvélemény pedig elkészült.

Egyértelműen a mi álláspontunkat támasztja alá. Kimondja, hogy több mulasztás is történt a biztonsági cég részérő, miután Bernát solymári házának füstjelzője riasztott

– tájékoztatta a Blikket dr. Borbély Zoltán.

Hirdetés

Például a kiérkező járőr nem járta körbe az előírás szerint az épületet, és nem tartózkodott megfelelő időtartamot sem a háznál annak érdekében, hogy felmérje, miért is jelzett a már említett készülék.

A Babicsek család most a következő lépésre vár, ugyanis a szakvéleménynek kulcsszerepe van abban, hogy végre megtalálják a színész halálának felelősét.

– Most az a kérdés, hogy ezekért a hibákért, a foglalkozási szabályok megszegéséért kit terhel felelősség, egyáltalán terhel-e bárkit.

Ennek függvényében halad majd tovább az ügy

– tette hozzá a jogi szakértő.

Bár a biztonsági cég és a diszpécser eddig azt állította, az előírásoknak megfelelően jártak el, ha valóban bebizonyosodik, hogy mulasztás történt, akár büntetőeljárás is indulhat.

Forrás: Blikk

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!