Érdekes világMisztikum

Ha másokat kell bántanod ahhoz, hogy erősnek érezd magad, rendkívül gyenge ember vagy

Egy pszichológus tárta fel azt, mi áll az olyan személyiségek mögött, akik másokat bántanak már gyerekként és felnőttként is.

Vannak emberek, akik úgy próbálják meg kompenzálni a saját bizonytalanságukat, hogy megbántanak és leértékelnek másokat.

Azáltal, hogy leértékelik mások tulajdonságait és sikereit, azt a téves benyomást keltik önmagukban, hogy ők egy lépéssel előbb járnak másoknál, és ettől jobban érzik magukat.

Hirdetés

Természetesen nem lehetünk mindig bájosak, udvariasak és barátságosak, de arra azért figyelhetünk, hogy ne legyünk önzők, gyűlölködők és gonoszak.

Mindannyiunknak pozitív kapcsolatokra van szükségünk az életben, ezért arra kell törekednünk, hogy a lehető legjobbat adjuk másoknak, de a toxikus kapcsolatok sajnos elkerülhetetlenek.

Sokan szándékosan ártanak másoknak, és a kutatók szerint erre azért van szükségük, hogy jobban érezzék magukat.

Az alacsony önértékelésű emberek hajlamosabbak az agresszióra, valamint arra, hogy összehasonlítsák magukat másokkal, és ítélkezzenek.

Vagyis a minket körülvevő kegyetlenség nagy része bizonytalanságból származik.

A bántalmazás már gyerekkorban kezdetét veszi, és felnőttkorban is folytatódhat. Azok az emberek, akik szándékosan ártanak másoknak, rendkívül gyengék és elégedetlenek.

Az alábbiakban bemutatunk 5 módszert, amivel a gyenge emberek megpróbálják erősebbnek érezni magukat, azáltal, hogy megbántanak másokat.

  1. Ezek az emberek bármit megtennének annak érdekében, hogy aláássák mások tekintélyét, hírnevét. Ennek érdekében rágalmazáshoz és rosszindulatú pletykákhoz folyamodnak. Azt akarják, hogy mások kudarcot valljanak, hogy ők jobban érezhessék magukat a bőrükben.
  2. Ezek az emberek általában ridegek, megkeseredettek és befelé fordulók. Senkit nem engednek be a maguk világába, és csak azt mutatják meg magukból a világnak, amit láttatni szeretnének.
  3. A gyenge emberek nem tartják tiszteletben mások személyes korlátit, és szeretnek mások bőre alá férkőzni. A céljuk, hogy benned is felébresszék a bizonytalanságot, és nem tartják tiszteletben sem a magánéletedet, sem az érzéseidet.
  4. Nem tudják elfogadni a tényt, hogy valaki jobb lehet náluk. Ahelyett, hogy keményen dolgoznának azon, hogy fejlesszék magukat, kritizálnak, és minden lehetséges módon visszahúznak téged.
  5. Ha ismerik a gyenge pontjaidat, minden egyes adandó alkalommal bántani fognak. A nyílt sebek kiváló lehetőséget nyújtanak nekik, hogy fájdalmat okozzanak neked.

Ha ismersz hasonló embereket, tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy eltávolodj tőlük.

Ezekkel az emberekkel képtelenség igazi köteléket kialakítani, és nem érdemes olyan toxikus kapcsolatokra pazarolnod az idődet, amik csak visszahúznak.

Hirdetés

Ezek az emberek hihetetlenül gyengék, de ezt a küzdelmet saját maguknak kell megvívniuk.

Nem tudsz segíteni nekik, csak kihasználnak és manipulálnak.

Ha pedig te is ezek közé az emberek közé tartozol, tudnod kell, hogy az elégtétel és az erő, amit akkor érzel magadban, amikor fájdalmat okozol másoknak, nem egyéb, mint illúzió.

Nem kell másokat visszahúznod ahhoz, hogy jobban érezd magadat.

Találd meg a saját szenvedélyedet az életben, segíts másoknak, tedd őket boldoggá, és az önértékelésed is jelentősen megnő majd.

Forrás: Filantropikum.com

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.