Érdekes világ

Ha volt házassági szerződés, Tóth Gabi egy tapolcai panelben fog nyomorogni – állítják

Az ügyvéd megszólalt, Krausz Gábor megdöbbentő lépésre szánta el magát. Tóth Gabi kifizethetetlen hitelbe verhette magát.

Egy ügyvéd iks megszólalt Tóth Gabiék válási ügyében és mondott igencsak érdekes dolgokat.

Az már egy ide je köztudott volt, hogy Gabiék nagy hitelt vettek fel (CSOK) vagy Babaváró, bár ezek egyikét sem erősítették meg hivatalosan.

Hirdetés

Másik forrás egyszerű hitelt említ, de a lényegen nem változtat.

Magyarországon nagyon gyakori, hogy a házaspárok közös lakáshitelt vesznek fel, közös hitel esetén pedig mindketten felelniük kell a hitelért, nem csupán fele-fele arányban.

Dr. Krasznai Dóra ügyvéd a TV2 Mokkájában mondta el, hogy a a gyermekelhelyezés és a vagyonmegosztás jelenti a legnagyobb gondot egy válás során.

„Ha már házaspárként veszik fel a hitelt, akkor már a házaspár mindkét szereplője benne van a szerződésben; az egyik fél lesz az adós, a másik az adóstárs.

De ezzel együtt a házastársak mindkét személye teljes egészében felel a teljes hitelösszegért. Tehát, ha az egyikőjük nem fizet, akkor a másiktól is a teljes összeget követelheti a bank”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért érdemes házassági szerződést kötni, hiszen ilyenkor már a hitelfelvétel előtt láthatja a bank, hogy válás esetén kit milyen mértékben vonhat bele a tartozásba.

Ennél jegyzik meg sokan a neten is, hogy Tóth Gabi szorult helyzetbe kerülhet.

A botrány miatt mindent elveszíthet és derékba törhet az amúgy sem túl nagy karrierje, hiszen több mint 10 éve nem volt semmilyen lemeze, vagy dala, így az erdélyi turnékat is inkább a kormányközeliségnek köszönhette.

Egyesek odáig mennek, hogy azt mondják: Tóth Gabi simán egy lepukkant talpolcai panelban fogja végezni majd.

Hirdetés

„Az a lényeg, hogy a bíróságnak kell jóváhagynia. Nem feltétlen szükséges ehhez ügyvédi segédlet, sőt, valóban az az ideális, ha a szülők meg tudják beszélni békésen, hogy hogyan legyen a kapcsolattartás. Egyébként idáig többségében el szoktak jutni.

A probléma a későbbiekben alakul ki, amikor változnak egyik vagy másik szülőnek a körülményei, szeretne vidékre, külföldre költözni, és ez rögtön megváltoztat mindent”

– mondta.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.