Tudomány

Harvard professzora: az univerzumot földönkívüli civilizáció hozta létre egy laboratóriumban

Loeb professzor megdöbbentő új elmélettel állt elő a földönkívüliekkel kapcsolatban.

Abraham Loeb bestseller szerző és a Harvard csillagásza korábban azon állításokkal került a címlapokra, hogy az idegen civilizációk 3000 évig nem fognak válaszolni az üzeneteinkre, és hogy az Oumuamua nevű objektum egy csillagközi űrhajó lehetett.

Ez utóbbit még annak idején Stephen Hawking is vizsgálta és gyanúsnak tartotta.

Hirdetés

Sőt, egyes mérések szerint egyfajta organikus pajzs vette körül, így akár tényleg igaz lehet, hogy egy földönkívüli űrszonda, vagy űrhajó lehetett, üstökösnek álcázva.

Loeb most egy újabb megrázó elmélettel rukkolt elő.

Elmondta, hogy számításai és kutatási alapján nem zárható ki, hogy világegyetemünket egy “fejlett technológiai civilizáció” alkothatta meg egy laboratóriumban.

“Mivel világegyetemünk lapos geometriájú, nulla nettó energiával rendelkezik, egy fejlett civilizáció pedig kifejleszthetett egy olyan technológiát, amely a semmiből létrehozott egy bébi univerzumot kvantum alagút segítségével,”

– írta Loeb.

Loeb azzal folytatja, hogy ez az elmélet egyesítheti vallásos meggyőződéseinket a tudománnyal, és C osztályú civilizációként jellemez minket.

Civilizációként, amely teljes mértékben függ a befogadó csillagától, mi csak egy C osztályú civilizáció vagyunk a fejlettségi skálán.

Ha valaha is sikerülne függetlenednünk a Naptól, akkor B osztályúak leszünk, és ha valóban sikeresen meg tudunk tervezni egy saját univerzumot, akkor mi leszünk a csúcs, az A osztály.

Tehát az elmélet lényegében azt feltételezi, hogy egy A osztályú civilizáció teremtett minket.

Hirdetés

Az ismertetett elmélet számos kérdést megválaszolatlanul hagy, például azt, hogy az a civilizáció, amely minket teremtett, beavatkozik-e az életünkbe, és jóindulatú, gonosz vagy közömbös?

És hogy milyen jeleit észlelheti az emberiség ezeknek a beavatkozásoknak…

Loeb ezzel egészen biztos, hogy felkavarta az állóvizet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.