CímlapsztorikMisztikumTudomány

Hasonmások a Földön: a rejtély, amit még a biológusok sem tudnak teljesen megmagyarázni!

Egy elmélet szerint mindenkinek legalább 7 hasonmása létezik. Valószínűleg veled is megtörtént már, hogy ráköszöntél valakire, mert azt hitted, egy ismerősöd, vagy téged tévesztettek össze valakivel.

Valószínűleg veled is megtörtént már, hogy ráköszöntél valakire, mert azt hitted, egy ismerősöd, vagy téged tévesztettek össze valakivel.

Biológiai rejtély

A jelenség oka az, hogy az emberi génállományban nagyfokú a hasonlóság, így megjelenhetnek akár a közelünkben is az úgynevezett “alakmások”.

Hirdetés

Egy néhány évvel ezelőtt, 3 fiatal által folytatott projekt, a Twin Strangers során a cél az volt, hogy egy hónap alatt megtalálják a hasonmásukat, és sikerült is nekik.

A Women’s Health éppen ezért utánajárt, miként fordulhat elő az, hogy teljesen ismeretlen emberek emlékeztetnek vagy hasonlítanak egymásra.

A lapnak azt mondta Joseph McInerney, az American Society of Human Genetics alelnöke, hogy két ember génállománya 99,5 százalékban egyezik meg egymással, és a fennmaradó fél százalék csak 16 millió különböző változatot képes “produkálni”, és ez határozza meg a külsőnket.

Minél közelibb rokonságban vagyunk valakivel, annál jobban hasonlít egymásra a génállományunk.

Mindenkinek 7 hasonmása van

Egy elmélet szerint mindenkinek legalább 7 hasonmása létezik.

Manfred Kayser, a rotterdami Erasmus Egyetem Orvosi Központjának kutatója szerint pedig csak öt gén felelős az arcformákért.

A holland kutatócsoport tízezer önkéntes segítségével végzett kísérletet.

A résztvevők genetikai vizsgálaton estek át, és a fejükről MRI-felvételt és portréfotót is készítettek.

A vizsgálatok két olyan gént fedtek fel, amelyeket korábban a szakemberek nem kötöttek az arc genetikai felépítéséhez.

Hirdetés

A tudományos magyarázat

Mivel az arc jellemzőinek kombinációja véges számú, és már hétmilliárdan élünk a bolygón, simán előfordulhat, hogy akadnak a miénkkel valamennyire egyező külsejű emberek.

A hasonmásaink viszont annyira nem hasonlítanak ránk, mintha egypetéjű ikrek lennénk.

Ugyanis, mivel ha nincsen rokoni kapcsolat két, egymásra hasonlító (emlékeztető)ember között, akkor számos részletben különbözik az arcuk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!