Misztikum

Hatalmas, a Földnél nagyobb kőzetbolygó ólálkodik a Naprendszerben: ez már a sumer próféciákban megjósolt Nibiru lehet?

Döbbenetes információk láttak napvilágot.

Szinte már biztos: van valami a Kupier-övben

Kanadai és japán tudósok szerint a Földnél mintegy másfélszer-háromszor nagyobb bolygó rejtőzhet valahol a Naprendszerben.

Az lehet felelős a Kuiper-övben lévő objektumok furcsa mozgásáért.

Hirdetés

A szakértők szerint a jelenlegi technológiákkal inkább csak exobolygókat – vagyis idegen csillag körül keringő bolygókat – lehet felfedezni, arra nem alkalmas, hogy a saját Naprendszerünkben kutassunk fel eddig nem ismert objektumokat.

Ehhez arra van szükség, hogy más, ismert égitestek mozgása utaljon arra, merre kell keresgélnünk.

Urbain Le Verrier csillagász és matematikus azután fedezte fel a Neptunuszt, hogy különbséget észlelt az Uránusz megfigyelt pályája és a newtoni fizika előrejelzése között.

Kiszámolta, hogy a pályát az Uránuszon túli bolygó gravitációs hatásával lehet magyarázni. Így aztán amikor a német csillagász, Johann Gottfried Galle ellenőrizte a számításokat, és elkezdett a Le Verrier által kijelölt területen keresgélni, megtalálta a bolygót.

Hatalmas bolygó jelent meg a Naprendszerben

Most hasonló módszert használva kanadai és japán kutatók arról írnak a The Astronomical Journal című tudományos lapban megjelent tanulmányukban, hogy a Kuiper-öv objektumainak mozgása alapján valahol lennie kell egy viszonylag nagy égitestnek a Naprendszerben.

A csillagászok arra jutottak, hogy egy legalább Föld méretű bolygó megmagyarázhatja a Neptunusz pályájánál jóval messzebb lévő objektumok viselkedését.

Ezzel lényegében egy teljesen új, eddig ismeretlen bolygó jelent meg az emberiség ismereteiben.

Ráadásul az új, egyelőre még nem látott bolygóval kapcsolatban már az is felmerült, hogy élet lehet rajta, vagy akár fejlett civilizáció otthona is lehet.

Nibiru: a sumerok által leírt végzetet elhozó bolygó?

Legalábbis a sumer legendák szerint létezik egy ehhez hasonló, Föld méreteivel, nagyjából egyező világ, mely úgynevezett Anunakiknak adhat otthont.

Hirdetés

A Nibiru bolygó legendáját Zecharia Sitchin (1920-2010) orosz származású, az Egyesült Államokban élt újságíró és őstörténet kutató írta meg a világ számos nyelvére lefordított

A tizenkettedik bolygó című könyvében.

A könyvben a szerző kifejti, hogy a bolygó háromezer-hatszáz év alatt egy elnyújtott ellipszis alakú pályán kerüli meg a Naprendszerünk Napját oly módon, hogy a Naprendszerbe belépve a bolygók forgásirányával szemben halad.

Sitchin könyveiben többször is kitér a Nibiru bolygóval kapcsolatos fejtegetéseire, melyeknek forrásául a sumer kultúra régészeti leleteire, ékírásos pecséthengerekre, nyelvi és csillagászati utalásokra hivatkozik. Sitchin munkásságát a tudomány egybehangzóan áltudománynak tartja.

A Nibiru bolygó legendája élénken foglalkoztatja a világvége teóriák gyártóit, és így a feltételezett bolygó folyamatos találgatások és feltételezések tárgyává vált.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.