MisztikumTudomány

Hátborzongató dolog derült ki a Titanic hiányzó emberi maradványairól: horrorba illő, felfedezést tettek

Ez azért elég vérfagyasztó.

Hónapokkal ezelőtt a Reddit közösségi oldal felhasználói elkezdték megvizsgálni azt a tényt, hogy azóta, hogy 1985-ben felfedezték a Titanic roncsát, egyetlen expedíció sem talált emberi maradványokat a hajó fedélzetén.

James Cameron, a híres filmrendező és mélytengeri felfedező, aki 33 alkalommal merült le a roncshoz, nyilatkozott erről a The New York Timesnak 2012-ben. Cameron elmondása szerint bár ruhákat és cipőket találtak, soha nem láttak emberi csontokra utaló nyomokat.

Hirdetés

A tudományos magyarázat szerint a legtöbb utas mentőmellényt viselt, amikor a Titanic süllyedni kezdett.

Ezért sokan életüket vesztették a hideg vízben, de a mellény miatt még sokáig a felszínen lebegtek.

A szél és az áramlatok gyorsan eltávolították őket a helyszínről, így lehetetlen volt megtalálni a testeket vagy maradványokat.

A másik magyarázat az, hogy az emberek maradványai, akik a hajóban rekedtek, 73 év alatt teljesen elbomlottak, vagy a mélytengeri ragadozók és dögevők áldozataivá váltak.

Bár más hajóroncsoknál találtak csontokat, a Titanic roncsa mélysége, 3821 méter, azt jelenti, hogy az emberi maradványok már fel is oldódtak.

Persze lehetséges, hogy a hajó zárt részeiben, például a gépházban, még lehetnek maradványok, de 111 évvel a tragédia után ennek már nagyon kicsi az esélye.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.