Érdekes világ

Állatvédők szerint le kellene szerelni a körhinták lovait, helyette szivárványon és seprűn kellene lovagolni!

NEM VICC! Olyan javaslattal álltak elő hogy falnak szaladtok!

Ki mit gondol erről?

Az állatvédők szerint a vásárok és vidámparkok körhintáinak lovas és egyéb állatfigurái rossz és hamis képet közvetítenek a gyerekeknek az állatokról, ezért el kell távolítani őket.

Hirdetés

A holland Peta (Emberi Ethikus Bánásmód a Állatokért) nemzetközi állatvédő szervezet is támogatja az eredeti amerikai felhívást, hogy szereljék le a lovakat és más állatokat a vásári körhintákról.

A körhinták állatfigurái “akaratlanul is a kiszolgáltatott állatok tudatos kizsákmányolásának szimbólumai”

– állítják a hollandok, akik szerint a körhintákat használó gyermekek számára az állatfigurák azt sugallják, hogy normális és természetes, ha az állatokat kihasználják.

Az amerikai Peta szervezet a Chance Rides nevű amerikai játékgyártóhoz írt levelet, felszólítva őket, hogy hagyjanak fel a körhinták állati témájú figuráinak gyártásával és értékesítésével.

Az állatvédő szervezet javasolja, hogy a vállalat állatok helyett autókat, repülőgépeket, űrhajókat, buldózereket vagy akár hullócsillagokat, szivárványokat vagy seprűket helyezzen el a körhintákon.

A hollandok párbeszédet kezdeményeznek a vidámparkokkal, mert ha leszerelnék a körhinták állatait, az hatással lenne más szórakoztató parkokra Európa-szerte.

Az Efteling nevű holland vidámpark vezetése “érdekesnek és megfontolandónak” találta az ötletet, és fontosnak nevezte az állatok jogaiért tevékenykedő szervezetek munkáját.

A beszámoló szerint a vidámpark vezetése nem zárja ki a párbeszédet, és azt sem, hogy a jövőben változtatásokat hajtsanak végre egyes játékokon.

Az Efteling számos körhintát tartalmaz, köztük Hollandia legrégebbi körhintáját, amely 1865-ből származik, 16 lóval, két szánnal, egy tyúkkal és egy oroszlánnal.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.