Címlapsztorik

Hegedüs Zsuzsa a bécsi nyilatkozat után újra büszke Orbánra – írja egy újabb levélben

Teljes hátraarc, nem mond mégsem le! Páran írták, hogy csak színjáték az egész. Tényleg. Minden csoda 3 napig tart.

A fajkeveredéses tusványosi Orbán-beszéd miatt lemondott főtanácsadó újabb levelet írt Orbánnak. Eszerint megnyugtatták őt a kormányfő csütörtöki, bécsi szavai, sőt ezek miatt a szociológus újra büszke a kormányfőre, akinek ismét hajlandó szakmai tanácsokat adni – az újabb levelet az Index idézte.

Azt követően, hogy kedden látványosan szakított a kormányfővel Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott, egy Index.hu által pénteken közzétett levél szerint Orbán Viktor csütörtöki, bécsi nyilatkozata nyomán mégis felülvizsgálta álláspontját.

Hirdetés

Amikor a kormányfő csütörtökön Bécsben járt, hogy Karl Nehammer osztrák kancellárral tárgyaljon, szóba került tusnádfürdői beszéde is, amelyben a nem kívánt fajkeveredésről értekezett.

Az osztrák kancellár bíráló szavaira Orbán Bécsben csak annyit mondott: fenntartja, hogy bevándorlásellenes politikus, amúgy pedig előfordul, hogy néha “félreérthetően” fogalmaz.

Hegedüs Zsuzsa ezután adott ki egy újabb levelet, amit az Index pénteken tett közzé. Íme:

„Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a »nem tudom, hogy« a szövegbe került inkriminált mondatoktól.

Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben.

20 évi ismeretségünk és barátságunk következtében azt is tudom, hogy ez a nyilvános korrigálás mibe került neked, ezért még annál is jobban értékelem a mai lépésedet, mint amit maga a téma indokol. Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom.

A legnagyobb örömömre az szolgál, hogy ezért a mai kiállásodért megint azt mondhatom, mert így is érzem: büszke vagyok Rád.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.