Címlapsztorik

Putyin: Orbánnak döntenie kell Kárpátalja visszaszerzéséről

Váratlan bejelentés, az egész magyarság számára meghatározó döntés születhet? Ezzel sokat kockáztatna Orbán is – állítják az elemzők.

Végig innen fújhatott a szél, és talán valóban volt, vagy van egy titkos deal Orbán és Putyin között Ukrajna felosztásáról?

Ki mit gondol?

Hirdetés

Egy most tett friss kijelentés szerint ugyanis idézzük:

“Úgy vélem, hogy számos Ukrajnával határos állam, például Magyarország számára a történelmi területei feletti ellenőrzés visszaállítása,

150 ezer kárpátaljai magyar megmentése valószínűleg szintén olyan kérdés, amelyben az Orbán-kormánynak katonapolitikai döntést kell hoznia a következő hónapokban.”

Noha nem magától Putyintól hangzott el a fenti mondat egy orosz vitaműsorban, de gyakorlatilag így is értelmezhető.

Mivel tudjuk, hogy az orosz médiát teljes mértékben felügyeli Putyin.

Így csak az mehet ki, amit ő enged, és amiről úgy gondolja, hogy a nyilvánosságnak és az érintett feleknek hallania kell.

Ebben az orosz vitaműsorban az orosz elemző szerint Magyarországnak a következő hónapokban döntenie kell arról, hogy ellenőrzés alá veszi a történelmi területeit.

Igor Korotcsenko, a Nemzeti Védelem lap főszerkesztője egy vitaműsorban arról beszélt, hogy a kormány ezzel „megmenthetne 150 ezer kárpátaljai magyart”.

Hirdetés

Egy ilyen megdöbbentő lépéssel azonban Orbán sokat kockáztatna. Az EU-ból szinte biztos, hogy kizárnák Magyarországot, mi több, lehet, hogy szankciókkal is sújtanának minket az oroszok mellett.

Ukrajnával pedig végérvényesen, generációkra romlana meg a viszony.

Ugyanakkor történelmi “győzelemként” élné meg a magyarok egy jelentős része, hiszen egy Trianonban elcsatolt terület kerülne vissza hazánkhoz.

Ki mit gondol?

Tervben van Trianon revíziója?

Vagy ezek csak vágyvezérelt gondolatok sokaknál?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.