CímlapsztorikÉrdekes világ

Hősi halált halt egy orosz rakétától Sándor, akit két gyermeke és felesége gyászol

A családja teljesen összetört a tragédia hírére, a Blikknek azt mondták, még ők maguk sem akarják elhinni, hogy a mindig jókedvű fiatalembert nem látják többé, de mérhetetlenül büszkék rá. Sándort a kisfiai mellett a felesége, a szülőfaluja és az egész ország gyászolja.

Kárpátalján született, de Odesszában élt a családjával az elmúlt években. Még 19 évesen, 2012-ben csatlakozott az ukrán haditengerészethez önkéntesként, és már a Krím 2014-es orosz megszállásakor is egy aknaszedő hadihajón teljesített szolgálatot.

Hirdetés

Amikor az oroszok azt mondták, hogy adják meg magukat, a társaival elénekelte Ukrajna nemzeti himnuszát. Igazi hős volt, dicsőség, hogy ő az unokaöcsém.

Ezúttal is próbáltak ellenállni az oroszoknak, de egy rakétával kilőtték a hajóját. A társaival együtt 21-en vesztek oda

– mesélte a Blikknek Kis Sándor közvetlen hozzátartozója, Kis Elizabet.

Zokogásban törtek ki a gyermekei a halálhírére.

Szörnyű, de a családban már nem ő az első, aki a háborúban halt meg. 2015-ben Sándor édesapja Donyeckbe ment harcolni, azóta pedig semmi hír nem érkezett felőle. Sándor gyakran beszélt róla, és nagyon büszke volt rá.

Próbálta felkutatni, a Facebookon is keresgélt, minden eszközt igyekezett bevetni, de sehogy nem talált róla információt

– magyarázta szomorúan a családtag.

Úgy tudjuk, az áldozat édesanyja már korábban elvált Sándor apjától. A fiatalembernek egy testvére volt, a húga, aki egy érzelmes bejegyzésben búcsúzott a bátyjától.

„Egy angyallal több lett az égen. Az élet hátralévő részében emlékezünk rád és szeretünk! Hiányzol!”

Hirdetés

– írta Angelika.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.