Címlapsztorik

Így fogadta Orbán Viktort a pápa a Vatikánban

Pedig egyes vatikáni források szerint ki nem állhatja Orbán Viktort és mélyen elítéli a politikáját is.

Csütörtökön elsőként Leonardo Sapienza, a Pápai Ház Prefektúrájának kormányzója fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt a Vatikánban.

Utána a magyar kormányfőt Ferenc pápa fogadta magánkihallgatáson. Az április 3-i parlamenti választás óta a kormányfő első hivatalos útja a vatikáni látogatás.

Hirdetés

Az Index összegyűjtötte, hogy a korábbi kétharmados győzelmei után merre utazott első útjain a magyar kormányfő.

Eszerint 2010-ben Orbán Viktor első hivatalos útján Varsóba utazott, utána pedig Brüsszelbe ment.

2014-ben is Lengyelországba vezetett Orbán Viktor első miniszterelnöki útja. Varsóban elsősorban energetikai kérdésekről tárgyalt Donald Tusk lengyel kormányfővel.

Orbán Viktor a Fidesz–KDNP 2018-as kétharmados győzelme után Janez Janša szlovén miniszterelnökkel, a Szlovén Demokrata Párt elnökével találkozott akkori első hivatalos külföldi útján.

A magyar miniszterelnök Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és Hristijan Mickovski, a konzervatív macedón VMRO–SPMNE párt vezetője társaságában vett részt a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kampánygyűlésén.

Nagyon is közismertté vált az utóbbi években, hogy milyen feszültség van közöttük több kérdésben is.

Így a menekültek befogadása, a nacionalizmus vagy amiatt, hogy mennyire szabad a vallási kérdéseket politikai célokra felhasználni.

Korábban igencsak cifra dolgokat nyilatkozott, amikről lehetett már akkor tudni, hogy bár nem mondta ki a nevét, de Orbán Viktorra gondolt alatta.

Sőt, Ferenc pápa egyik könyvében ez szerepel:

Hirdetés

A migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre, csak azoknak az elméjében, akik ennek állításából hasznot akarnak húzni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.