CímlapsztorikMisztikumTudomány

Így nézett ki Jézus? A Torinói lepel 3D rekonstrukcióját készítették el tudósok

Volt döbbenet, nem is kicsi. Így nézhetett ki a halotti lepelbe csavart Jézusa feltámadás előtti pillanatokban?!

A torinói leple valóban Jézust ábrázolhatja?

A válasz egyre inkább az, hogy igen.

Bár vannak tudományos viták róla mind a mai napig, egyre több kutatás igazolja, hogy valóban abból a korból és abból a régióból származik, amikor és ahol Jézus egykor élt.

Hirdetés

A torinói lepel a Szentszék tulajdonában lévő katolikus ereklye, amelyet az olaszországi Torinóban, A Keresztelő Szent János-katedrálisban őriznek. Időnként nyilvánosan is kiállítják.

Eddig 1978, 1998, 2000 és 2010 voltak a korábbi bemutatás évei. Legutóbb 2015. április 19. és június 24. között volt látogatható, természetesen előjegyzés és maximális biztonsági intézkedések mellett.

Krisztus vércsoportja, és a lepelbe “égett” testlenyomat

A lepel tudományos jellemzői is már-már hihetetlenek.

A lepel 436 centiméter hosszú és 110 centiméter széles, átlagos vastagsága 0,34 milliméter, tömege 2450 gramm, a 2002-ben végzett vizsgálat alapján.

Halszálka-mintás lenvászon szövet, amely egy olyan ember fényképészeti negatív képét hordozza, akit a feltételezések szerint a keresztre feszítéssel egyező módon kínoztak meg.

A rajta lévő képmás a felszíni elemi rostszálak (szépia szalmasárga színű) elszíneződésével keletkezett, anatómiailag pontosan követi egy keresztre feszített és ott kínhalált halt ember testének képét.

A férfialakon kívül, az így kivégzetteknél várható módon, vérző sebek körvonalai ismerhetők fel.

A Közel-Keleten gyakoribb AB vércsoportba tartozó emberi vér foltjai Krisztusnak, az evangéliumokban leírt bántalmazásaival vannak összhangban.

A torinói lepel 3D rekonstrukciója döbbenetes titkokat tár fel Jézus testéről?

Egy kutatócsoport vállalkozott arra, hogy az egész leplet beszkennelik és 3D modellt készítenek a testből, ami egykor bele volt csvarva a lepelbe.

Hirdetés

Ezzel kvázi újra megalkották Krisztus testét, még ha átvitt értelemben is.

A tudományos kísérlet során minden apró arcvonást, a sebek elhelyzkedését is figyelembe vették.

“Ez a szobor a háromdimenziós, mérethű ábrázolása a lepelbe burkolt férfinak.

Azon szöveten végzett precíz mérések alapján készült, amelybe Krisztus testét tették a keresztre feszítés után” – magyarázta az olasz Aleteia szerint Giulio Fanti, a Padovai Egyetem mechanikus és termikus méréstechnikával foglalkozó docense.

A gipszből készült szobrot a mérések eredményei alapján Sergio Rodella készítette el.

A mérnökök szerint igazi indigómásolatot (carbon copy) sikerült megalkotniuk a testről, és ennek köszönhetően “végre pontos képünk van arról, hogyan nézett ki Jézus ezen a világon”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!