CímlapsztorikÉrdekes világ

Itt a világvége: gyengülni kezdett a Földet védő mágneses mező

A tudósok szerint nagy a baj. Egyes szóbeszédek pedig már egyenesen arról szólnak, hogy a világelit egy része gőzerővel földalatti óvóhelyeket és villákat épít, felkészülve a várható katasztrófára.

Még a Föld körüli pályára állított űreszközöket, azok pályáját is módosítani kell amiatt a “gyenge pont” miatt, amit a South Atlantic Anomaly-ként emlegetnek a tudósok.

Itt ugyanis szokatlan módon alacsony a Föld mágneses mezejének védelme.

Hirdetés

Az utóbbi időszakban több olyan mérés és kutatás is napvilágot látott, melyek igencsak aggasztó jövőt vetítenek előre.

A mágneses mez ő az, ami védernyőként megvédi a földi életet a Npaból és az űrből érkező gyilkos sugárzás ellen.

Korábban több olyan tömeges kihalási esemény következett be a Földön, ami valamennyi élőlény evolúcióját lenullázta, újraindította, ezek mögött pedig számos alkalommal állhatott a mágneses mező meggyengülése vagy rövid időre való megszűnése.

A tudósok megkongatták a vészharangot: lehet hogy ismét egy hasonló esmeénysor előtt állunk.

A dél-atlanti anomália Dél-Amerika és Afrika között az égbolton található régió, ahol a mágneses mezőnk gyengébb, mint a bolygó többi részén.

A terület már most képes pusztítani bizonyos értelemben.

A hatás ahhoz például már elég, hogy a régión áthaladó eszközök energiaellátását le kelljen kapcsolni. Épp ezért a NASA már régóta figyeli ezt a területet – a hivatalt elsősorban az érdekli, hogy az SAA nem valami kedvezőtlenebb folyamat előjele-e.

A Föld mágneses mezőjéhez a legnagyobb mértékben az olvadt fém mozgása járul hozzá a bolygónk külső magjában.

Igen ám, de egy nemrég kiadott kínai vizsgálat eredménye például azt mutatja, hogy a Föld félig olvadt vasmagjának forgása megállt, majd a másik irányba kezdett el pörögni az elmúlt években.

Hirdetés

Hogy ez összefüggésben van-e a Föld mágneses mezejének gynegülésével, még nem tudni.

Egyes elméletek szerint az SAA azt jelzi, hogy a Föld mágneses tere hamarosan megfordul (ez megtörténhet, bár több százezer év alatt), ami valószínűleg súlyos következményekkel járna az elektronikai és kommunikációs rendszereink szempontjából.

Kevdező esetben is leállítaná a globális internetet és valamennyi telekommunikációs hálózatot.

Középsúlyos esetben visszaküldené az emberiséget a kőkorszakba, minden elektromos eszköz elromlana és a nulláról kellene újraépíteni az ipart és az infrastruktúrát.

Súlyos esetben a Föld mágneses mezejének a megfordulása hosszbab folyamat lenne és lenne egy átmeneti időszak amikor egyszerűen nem lenne, vagy minimálisra gyengülne.

Ez bejuttatná az űrből és a Napból érkező gyilkos sugarakat a felszínre, ami halálos ítélettel érne fel mindenre nézve ami a felszínen létezik, így ránk is.

Nem véletlen, hogy az utóbbi években ezzel kapcsolatban számtalan szóbeszéd terjedt el azzal kapcsolatban, hogy a tehetős világelit és a gazdag családok gőzerővel építtetnek maguknak földalatti luxusbunkereket, óvóhelyeket.

A Nap gyilkos sugarai azonban több km mélyen behatolhatnak a földkéregbe, így nem feltétlen jelentene megfelelő védelmet egy egyszerű földalatti bunker, kivéve ha megfelelően védve van kívülről.

Egyesek szerint szó sincs itt világméretű összeesküvésről, mindössze csak arról, hogy a szupergazdagok be szeretnék biztosítani a saját túlélésüket egy összeomlás előtt álló korban, mert a korszellem diktálja.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!