CímlapsztorikMisztikum

Jézus földönkívüliek Mária méhébe ültetett “nagykövete” volt? Bizarr elmélet sokkol

A Messiás fogantatása egy genetikai beavatkozás volt? A Biblia valójában földönkívüli megváltóról ír?

Egy megdöbbentő, már-már szürreális elmélet kötődik Jézushoz, amit a paleoasztronautika hívei vetettek fel először és ami azóta is nagyon heves vitákat kavar.

Ő szerintük ugyanis a világon számtalan elhallgatott, vagy még meg nem ismert bizonyíték van arra, hogy a Földyket a múltban ősi idegenek látogathatták.

Hirdetés

Ezek egyik leghíresebb, az egész világon ismert “nagykövete” pedig nem volt más, mint maga Jézus.

Sokan sokféleképpen értelmezik a szeplőtelen fogantatást, amikor Szűz Mária Jézusnak adott életet a Bibliában.

A legérdekesebb a dologban Jézus megszületésének ténye volt.

Ugyanis a fiú, azaz Isten fia úgy fogant meg, hogy Mária hirtelen lett terhes.

A bibliai megfogalmazás szerint „József igaz ember volt” (Mt 1:19).

Eszerint abban a helyzetben még mélyebb hittel kellett rendelkeznie Máriáénál, hiszen a férfi nélkül fogant gyermek esetét sem azelőtt, sem azután nem ismerte és ismeri a világ.

Vagyis bíznia kellett Máriában, hogy nem egy másik férfitól lehetettet Jézus, noha erre és léteznek különféle elméletek és találgatások.

Eszerint Jézust idegenek hozták létre, és ültették Mária méhébe.

Így jöhetett létre a kis Jézus úgy, hogy Mária nem esett előtte bűnbe.

Hirdetés

Ez esetben viszont Jézus tényleg egyfajta isteni, azaz nem evilági lény lehetett.

Ez megmagyarázhatná azt, hogyan volt képes csodákat végrehajtani, miképpen tudott feltámadni a halálból, és a mennybemenetelnek is egy teljesen új megvilágítást adna.

Az igazság az, hogy senki sem tudja, hogy pontosan mi, és hogyan történt, Jézus életének pedig számos olyan pontja van, mely a mai napig heves viták tárgyát képezi.

Azt több dokumentum is megőrizte és sugallta később, többek között egy Egyiptomban megtalálta papirusz tekercs, hogy Jézus képes volt alakot is váltani, erről itt írtunk bővebben.

Az ősi idegenek elméleteinek hívei szerint ez is egyfajta bizonyíték arra, hogy Jézus emberi alakja csak itt a Földön volt érvényben, valójában pedig egy magasabb szintű entitás lehetett.

És innnetől még meredekebb részekben kifejtik az elméletüket.

Az elmélet hívői azt feltételezik, hogy az angyalok, akik Máriát látogatták, nem voltak mások, mint idegenek, akik megvizsgálták az asszonyt.

Gabriel arkangyal így nem más, mint egy űrlény, aki az asszony kiváló egészségügyi állapotáért volt felelős. Az idegenek mesterségesen megtermékenyítették Máriát, aki vagy genetikailag módosított vagy valódi idegen spermát kapott.

Nem ritka, hogy a történelem azt állítja, a fontos embereknek mind csodás születési körülményeik voltak. A legjobb példa Platón, akiről azt állították, hogy maga Apollón isten fia.

De ott van Nagy Sándor is, aki azt állította, egy villám szállt alá az égből, majd tette terhessé az édesanyját, Olympiát, mielőtt az hozzáment volna a makedón Fülöphöz.

Az elmélet szerint A konklúzió tehát az, Jézus egy isteni lény és egy halandó közös gyermeke, amit a konspirálók lefordítottak: idegen lények és földi ember szülötte.

Hogy igazolhassák a feltevésüket, a teória kreálói beleásták magukat a Bibliába, és megvizsgálták a négy evangéliumot, amik említést tesznek Jézus életéről.

Márk evangéliuma nem beszél a Megváltó születéséről. János evangéliumában az áll, Jézus József fia, így a szűz szülésre esély sem volt.

Csak Máté és Lukács evangéliuma beszél biológiai csodáról, pontosan arról, hogy Mária szűzen lett állapotos Jézussal.

A Bibliában tehát ez a két változat létezik.

A későbbi módosításnak az lehetett az oka, hogy a még gyerekcipőben járó kereszténység nem igazán tetszett a pogányoknak.

Nem akartak egy olyan személyt követni, aki nem isteni eredetű, ezért valószínűleg így ruházták fel Jézust isteni felmenővel.

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.