Tudomány

Jön a koronavírus amely ellen nem védenek a korábbi oltások, újakat kell beadatni a lakosságnak?

Újra visszatérhetnek a covid-lezárások? “Még van pofájuk másodjára is megállítani és agyon-oltani az egész világot”?

Elkezdődhet a második felvonás?

Ismét visszatérhetnek majd azok a hétköznapok, amikor nem lehetett egymással kezet fogni, maszkot kellett zárt térben hordani és egyes munkakörökben oltakozni kellett?

Elsőre ijesztően hangozhat, de ha jön a covidnak egy olyan variánsa, mely kellően halálos és fertőző lesz, valamint nem használnak rá az oltások, akkor újra visszamehet a világ a 2020-ban tapasztalt kiinduló pontra.

Hirdetés

Ráadásul ami még aggasztóbb, hogy az utóbbi hetekben a covid egyre több olyan furcsa mutációt is produkált, melyekről a WHO is kimondta, hogy figyelemmel kell kísérni.

Aggasztó mutációk, új oltások

Az Egyesült Államok Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerdán közölte, hogy a koronavírus új variánsa, a BA.2.86-os a régebbi változatoknál képes lehet arra, hogy megfertőzze azokat, akik korábban már megbetegedtek a koronavírus miatt, vagy kaptak oltást.

A CDC szerint még túl korai lenne megállapítani, hogy ez a korábbi változatokhoz képest súlyosabb megbetegedést okoz-e

– számolt be róla a Reuters.

Az ebben a mutációs vonalban kimutatott nagyszámú variáns miatt aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van a vakcinákból és a korábbi fertőzésekből származó immunitásra

– közölte az ügynökség.

A CDC szerint még nincs elegendő vírusminta az antitestek megbízhatóbb laboratóriumi vizsgálatához.

Az ügynökség a hónap elején közölte, hogy nyomon követi az erősen mutálódott BA.2.86 vonalú vírust, amelyet az Egyesült Államokban, Dániában és Izraelben észleltek.

A CDC szerdán már arról beszélt, hogy a kórházi kezelések jelenlegi növekedését az Egyesült Államokban valószínűleg nem a BA.2.86-os vonal okozza.

Hirdetés

Covid-lezárások és a sötét jövő

Sokan már most is arról beszélnek a különféle fórumokban és a közösségi médiában, hogy újból jöhetnek a covid-lezárások és az oltások, és hogy a médián keresztül erre akarják apránként, cseppekben felkészíteni a lakosságot.

Tény, hogy a vakcina eladások száma jelentősen megcsappant, egyes összeesküvés elméletek szerint pedig az egész ügyben éppen innen fúj a szél, vagyis újra vakcinákat akarnak rásózni a világra, jó pénzért.

“Még van pofájuk másodjára is megállítani és agyon-oltani az egész világot”?

Ilyen és ehhez hasonló kommenteket lehet olvasni a hír kapcsán.

A túlzó szóbeszédek és kétes pletykák ellenére azonban egyelőre szó sincs arról, hogy újabb lezárások jönnének.

Sem pedig arról, hogy mindenkinek be kellene oltatnia magát.

Ugyanakkor az tény, hogy már egy ideje készülnek újfajta covid oltások, melyek próbálnak a fentebb említett mutációk elébe menni.

Ki mit gondol?

Visszatérhetnek még a régi, sötét idők 2020-ból?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!