Érdekes világMisztikum

Jön a nagy “Népességkorrekció” – figyelmeztet a tudós, megvágják az emberiség létszámát, hogy túléljen a bolygó és az elit? 

Előre figyelmeztette a civilizációt, hogy mi vár ránk.

Egy igazi komoly népesség korrigálás van készülőben. Egy olyan, amelynek következtében rengeteg ember el fog tűnni a Föld színéről.

A civilizáció akár több mint háromnegyede “megy majd a levesbe”.

Hirdetés

Legalábbis ezt állítja egy tudós, akinek komoly bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy ez a múltban már több ízben meg is történt.

Valamivel több mint két évszázaddal ezelőtt, 1800-ban nagyjából egymilliárd ember nevezte a Földet otthonának.

Alig egy
évszázaddal később további 600 millióval nőtt. Ma körülbelül 8 milliárd ember él a bolygón.

Ez a fajta növekedés fenntarthatatlan ökoszféránk számára, ami egy “népességkorrekció” kockázatát rejti magában, amely egy új tanulmány
szerint még az évszázad vége előtt bekövetkezhet.

Arról persze nem szól a fáma, hogy ez akár mesterségesen is előidézhető folyamat lehet.

Az összeesküvés elméletek hívei szerint ugyanis létezik egy nagy népességcsökkentő terv, melyet Agenda-21 protokollnak hívnak és mely nagymértékben fogja lecsökkenteni valamikor a jövőben a Föld lakosságát egy drámai, generált kataklizma során.

Egyes konteók szerint halálos vírust fognak elszabadítani a Földön, vagy kirobbantják a harmadik világháborút.

Ám ezen elméletek egyikére sem találtak eddig közvetett bizonyítékot.

Ugyanakkor azt sokan elfelejtik, hogy nem feltétlenül van szükség arra, hogy a népességet mesterségesen csökkentsék le.

Hirdetés

Elég megvárni a következő nagy természeti összeomlást, mely már az emberiség nyakán van.

“A Homo sapiens úgy fejlődött, hogy exponenciálisan szaporodik, földrajzilag terjeszkedik, és minden rendelkezésre álló erőforrást elfogyaszt,”

-írja Rees publikált cikkében.

“Az emberiség evolúciós történetének nagy részében az ilyen terjeszkedési tendenciákat negatív visszacsatolás ellensúlyozta.

A tudományos forradalom és a fosszilis tüzelőanyagok használata azonban számos negatív visszacsatolási formát csökkentett, lehetővé téve számunkra, hogy kiaknázzuk az exponenciális növekedés teljes potenciálját.”

Rees rámutat, hogy a bolygó feletti uralmunk elfeledtette velünk, hogy még mindig a természetes szelekció irányít bennünket.

Mi több, a rövid távú gondolkodás iránti természetes hajlamunk, amely rendkívül jó szolgálatot tett evolúciós múltunkban, továbbra is arra kényszerít bennünket, hogy annyi erőforrást használjunk fel, amennyit csak tudunk, amikor elérhető.

Ez elősegítette a túlzott fogyasztást és a környezetszennyezést, amelyért a világ jelenlegi lakosságának egy része felelős, és ami a pénzügyi biztonság és a lakosság számának növekedésével nőni fog, érvel Rees.

A változó éghajlat bizonyítéka annak, hogy a bolygó már most is feszültség alatt áll, de ez csak egy töredéke a túlfogyasztás problémájának, érvel Rees.

Amint Rees rámutat, miközben továbbra is rengeteg fosszilis tüzelőanyagot használunk, egyidejűleg figyelmen kívül hagyjuk a túlfogyasztás egyéb
tüneteit is.

A biomassza fogyasztásunktól kezdve a bolygó tápanyag-ciklusainak megzavarásáig ezek az egymással összefüggő problémák mind a Föld hatodik tömeges kihalását idézik elő, és bolygónk alapvető életfenntartó rendszereinek kaotikus összeomlását kockáztatják.

Ráadásul a javasolt megoldások, mint például a megújuló energiaforrásokra való átállás, valójában nem oldják meg az exponenciális népességnövekedés problémáját, sőt, még inkább hozzájárulnak az ezzel járó túlfogyasztáshoz.

A kérdés az, hogy a technológiai fejlesztések – az éghajlatváltozás elleni küzdelemtől az élelmiszertermelés növeléséig mindenben – képesek-e lépést tartani fogyasztásunk növekvő igényeivel.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!