Érdekes világTech-Kütyük

Jön az orosz apokalipszis? Putyin fél km magas szökőárat idézhet elő végítélet fegyverével

Mindenki attól tart, hogy hamarosan bevetheti. Mérhetetlen pusztítást tudna tenni a nyugati országok partmenti városaiban.

Japán gyakorlatilag kiadta a figyelmeztetést.

Szerintük ugyanis – a rendelkezésre álló információik alapján – az Egyesült Államok sem tudna védekezni az ellen a végítélet fegyver ellen, amit Putyin készülhet bevetni.

Hirdetés

Az orosz “sors fegyvere” ugyanis bevetésre kész, és ha Putyin elsüti, akkor 500 méter magas szökőárat szabadíthat bármely partmenti városra.

Ez egy cunami erősségű csapással érne fel, ráadásul számos orosz atomtengeralattjárónak “veszett nyomta” a radarokról az elmúlt néhány hétben.

Az egyik ilyen erős tengeralattjáró a Belgorod, ami olyan drónok hordozására alkalmas, amik a víz alatt robbanva giga cunamit tudnának előidézni.

A szerző emlékeztetett arra, hogy a torpedó a víz alatt mozog, és robbanás esetén 500 méteres cunamit képes létrehozni, amely elpusztítja a part menti városokat.

A New York-i Szabadság-szobor magassága 93 méter, az Empire State Building pedig 443 méter, jegyzi meg a Japán forrás..

Kazuhiko Inoue katonai szakértő megjegyzi, hogy a “Poszeidon” 130 kilométeres óránkénti sebességgel halad ezer méteres mélységben.

Gyakorlatilag korlátlan hatótávolsága van nukleáris meghajtó rendszerének köszönhetően, így nehéz elfogni korlátozott hatótávolságú hagyományos rakétákkal.

Az Egyesült Államok viszont nem rendelkezik a Poszeidonhoz hasonló fegyverekkel, ezért az orosz torpedó komoly veszélyt jelent rájuk nézve.

2022 áprilisában, amikor Boris Johnson brit miniszterelnök meglepetésszerű látogatást tett Kijevben, és kemény álláspontot foglalt el Moszkvával szemben, egy orosz tévécsatorna figyelmeztette, hogy a Poszeidont akár 100 megatonnás nukleáris robbanófejjel is fel lehet szerelni, és ha a Britszigetek közelében felrobban, a keletkező hullám elnyeli őket, és “radioaktív sivataggá” változtatja a területeket.

Hirdetés

A La Repubblica olasz kiadása október 2-án arról számolt be, hogy a Poszeidont szállító nukleáris tengeralattjáró elhagyta a bázist esetleges nukleáris kísérletek miatt.

Október 6-án Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy ha Oroszország nukleáris fegyvert használ, akkor az “Armageddon” elkerülhetetlen lesz.

Oroszország lépései azt mutathatják, hogy Putyin elnök “egyre kétségbeesettebb a sorozatos kínos harctéri vereségek után” Nyugat-Ukrajnában.

Azonban éppen ez teszi még veszélyesebbé.

Egyes lépései ugyanis mind abba az irányba mutatnak, hogy valóban tömegpusztító fegyverekhez nyúlhat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.