CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

Ezt tudja Putyin “repülő Csernobilja”, a vérvörös atomrakéta, amit ledobni készül a világra

Több olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt még Amerika is potenciális Végítélet fegyverként kezeli.

2018-ban jelentették be először, kontinens rombolónak is becézték

A rakétát, melyet a NATO Skyfall néven emleget – az orosz elnök 2018 márciusában jelentette be nyilvánosan a nemzethez intézett éves beszédében, öt másik úgynevezett „szuperfegyverrel” együtt.

Több gúnyneve, beceneve terjedt el az oroszok körében is.

Hirdetés

Egyesek cár bomba 2-nek hívták, mások a Végítélet fegyvereként emlegették.

Kinézete legalább olyan riasztó mint amit tud ha robban

Elég ránézni. Az egész rakéta több mint 7 méter hosszú és a szárny-fesztávolsága több mint egy méter, mivel a rakéta nagy szárnyakat is kapott, legalábbis a koncepció videókon, előzetes terveken még így ábrázolták.

Mindehhez megkapta az egységes vérvörös kinézetet, amitől úgy néz ki, mint maga az Ördög.

Ha egy ilyen megjelenik az égen és ezt látod utoljára, akkor keserű és fájdalmas halálod lesz, ebbe biztos lehetsz.

Szuperszonikus sebesség és kivédhetetlenség

MIndössze 20 perc alatta kár Londonig is eljutna, így nagyon kevés idő lenne felkészülnie az ország légvédelmének arra, ha Putyin megnyomja a piros gombot.

Sőt, a korábbi ígéretek alapján az orosz elnök szerint ez az atomrakéta gyakorlatilag kivédhetetlen, mert valamennyi rakéta védelmi rendszert képes kijátszani, mert nem szokványos manőverekre képes, valamint nehezen veszik észre a rakétavédelmi rendszerek.

Később vetették volna be, de Putyin leporolta

A félelmetes rakéta – ami oroszul „viharmadarat” jelent – a tervek szerint 2025-re készült volna el, de a források szerint a fejlesztés felgyorsult az Ukrajnában zajló háború miatt, most pedig Putyin tesztelgeti a szerkezetet, ezt műholdas képek is megerősítették…

Olyan csapásmérésre képes, amivel Putyin felrúgja a status quo-t

A Burevesztnyik a távvezérlésű robotrepülőgépek rugalmasságát egyesíti az interkontinentális ballisztikus rakéták (ICBM) nagy hatótávolságával és rombolóerejével.

A hagyományos cirkálórakéták ugyanis menet közben is pályát módosíthatnak, de mivel hagyományos rakéta-üzemanyaggal működnek, ez korlátozza a hatótávolságukat:

Hirdetés

Nagyjából ezer kilométerre lévő célpontok ellen vethetők be. Az ICBM-ek – ahogy azt az interkontinentális szó is sejteti – ennél jóval messzebbre juthatnak, de a röppályájuk statikus, így könnyű célpontot nyújtanak a rakétaelhárító rendszereknek.

Nos, ez nem vonatkozik az orosz “Viharmadárra”.

Egy ilyen haditechnikai eszköz felrúgná az eddigi status quo-t. A hidegháború idején azért sikerült elkerülni a totális atomháborút, mert a résztvevő felek tudták, hogy a támadásra érkező ellentámadás végül mindkét oldal teljes pusztulásával járna.

Ez a MAD (Mutually Assured Destruction) doktrína: a kölcsönösen biztosított megsemmisítés elve.

A hagyományos atomarzenállal egyik fél sem merte megkockáztatni az atomcsapást. Ez egy befagyott sakk-matt helyzet, de garantálja a világbékét.

Egészen mostanáig…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.