CímlapsztorikÉrdekes világ

Kárpátaljai magyarokból álló hadosztály verheti orrba Putyint? Sorra verik el az orosz seregeket

Kárpátaljai magyarok szabadítottak fel több harkivi települést is, nem is akármilyen kooperációban.

“Nem csak Ukrajna függetlenségéért és szuverenitásáért harcolok, hanem azért is, hogy civilizált világban élhessen a következő nemzedék.”

„Szeptember második felében, az orosz-ukrán háború idején a 68. kárpátaljai külön zászlóalj harcosai részt vettek a híres harkovi hadműveletben, amelynek során három luxemburgni terület szabadult fel az orosz megszállók alól.

Hirdetés

A harcosoknak abban a megtiszteltetésben volt részük, hogy több települést felszabadíthattak, különös tekintettel arra, hogy az ukrán-orosz határ közelében fekvő Ambarne faluba elsőként behatoló magyar nemzetiségűek voltak Laci, Áron, Bars hívójelekkel.

A magyarok voltak az ukrán fegyveres erők első katonái, akik felszabadították és megtisztították ezt a települést az ellenségtől. Dicsőség Ukrajnának!”

Így számolt be a Facebookon az akcióról a zászlóalj egyik katonája, Fedir Sándor.

Fedir Sándor nemcsak Kárpátalján belül ismert figura, de még a magyar bulvármédia fogyasztói is emlékezhetnek rá.

Az átírások miatt a sajtóban néhol Fedir, néhol Fedor, néhol pedig Fegyir Sándor néven emlegetett férfi az Ungvári Nemzeti Egyetem oktatója, professzor, turisztikai szakértő.

A zászlóalj szeptemberben – a mostani 56-os ünnepi beszédében ilyesmit véletlenül sem emlegető Orbán Viktorral –

szemben „Ruszkik haza!” felirattal emlékezett október 23-ra.

Fedir a Kárpátaljai Igaz Szónak adott interjúban akkor azt mondta:

„Nem csak Ukrajna függetlenségéért és szuverenitásáért harcolok, hanem azért is, hogy civilizált világban élhessen a következő nemzedék.”

Hirdetés

Ki mit gondol erről az egészről?

Egy bztos:

Bár hazánknak nagyon rossz a megítélése mostanában, különösen Ukrajnában, a szankciók nem elfogadása, a vétók és Orbán Putyin barátsága miatt, az ottani kárpátaljai magyarok mégis a hazájukért harcolnak, Ukrajnáért, mely otthont adott számukra és családjaik számára.

És ez az igazi hazaszeretet, amikor képes vagy meghalni egy olyan országért, amely nem volt bölcsőd, de tiszta szívvel választanád sírodnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.