CímlapsztorikÉrdekes világ

Kidobott levélszavazatokat találtak Marosvásárhely mellett egy szemétlerakónál, Márki Zay: a szavazást le kell állítani

Kidobott levélszavazatokat találtak Marosvásárhely mellett egy illegális szemétlerakónál, helyszíni tudósítók szerint kizárólag olyan szavazólapokról van szó, ahol az ellenzékre húzták be az x-et. Az ügyben a román rendőrség nagy erőkkel nyomoz, a Nemzeti Választási Iroda hamarosan közleményt ad ki az ügyben.

Márki-Zay Péter a Facebookján azt írta:

meg kell semmisíteni az összes határon túli levélszavazatot, mert választási csalás történt.

Hirdetés

„Most megfogtuk őket” – tette hozzá, szerinte a bizonyítékok egyértelműen arra mutatnak, hogy az ellenzék erősödik Erdélyben, „ők pedig annyira rettegnek a vereségtől, hogy még a legegyértelműbb csalástól sem riadnak vissza: szó szerint szemetet akartak csinálni a választói akaratból.”

A miniszterelnök-jelölt azt ígérte: elmennek a falig a jogászaikkal, hogy ne lehessen tovább csalni a választásokon. Hozzátette:

Itthon nem tudnak ilyen nyíltan csalni – ezt húszezer ellenzéki szavazatszámláló biztosítja. De egyszer és mindenkorra megakadályozni a csalást nem más, csakis Ön tudja, kedves választó. Azzal, hogy vasárnap elmegy választani és elzavarja ezeket a csalókat oda, ahova valók: a történelem szemétdombjára.

A szavazólapokon egyébként nem volt bélyegző, de a 2013-as választási törvény 275. paragrafusának 3. pontja szerint „a levélben szavazás szavazólapja bélyegzőlenyomat nélkül érvényes.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.