CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Kimondta a WHO: rákkeltőek, pedig napi szinten adjuk gyerekeinknek!

Erről jobb ha mindenki tud, a WHO is beismerte, napi szinten fogyasztva daganatkeltő hatásúak!

Gondolnád, hogy hihetetlen mértékben gyártják, ontják magukból az élelmiszeripari vállalatok a daganatokat okozni képes termékeket?

Pedig így van, és ezt a WHO is elismeri, mégsem történik semmiféle korlátozás.

Hirdetés

Még csak rá sem írják a termékekre, bezzeg a dohánytermékeken ott virítanak a figyelmeztetések és az elrettentő képek….

Ráadásul olyan termékekről van szó, melyek sokunk rendszeresen ad a gyermekeinek is, például napi szinten tízóraiként vagy ebéd, vacsoraként.

Sőt, köztünk, magyarok között az egyik kifejezetten sláger termék, a szilveszterek királya, de a hétköznapjainkban is sokan virsli zabáló nemzetként hivatkoznak ránk, magyarokra.

A feldolgozott húsételek, a párizsik, felvágottak, virslik mind rákkeltőek lehetnek napi 50 gramm elfogyasztása felett, ha rendszeresen fogyasztunk belőlük

– állítják a WHO szakértői.

Sőt, a WHO egy hivatalos ajánlást is közzétett sunyiban, “csendben” néhány éve, melyben megfogalmazza a napi 50 gramm limitet!

Mérjetek le 50 grammot, hogy mennyire kevés, mondjuk egy kis darált húsból…

Merthogy ezek jó része is fel van már dolgozva!

Az ajánlásban szereplő információk egész pontosan ezek:

Hirdetés

Napi 50 gramm feldolgozott hús fogyasztása 18 százalékkal növeli a végbélrák kialakulásának kockázatát.

A vörös hús esetén 100 gramm rendszeres fogyasztása 17 százalékkal növeli a veszélyt.

Elgondolkodtató, hogy ennek ellenére sehol egy figyelmeztetés, felhívás erre.

Olyan, mintha hagynák, hogy az emberek csöndben mérgezzék vele magukat és gyermekeiket…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!