CímlapsztorikÉrdekes világ

Kirúgták az OMSZ vezetőségét mert nem lett megtartva miattuk a tűzijáték, gazdatüntetés söpörheti el

Ezzel a kormány azt is beismerte, hogy a tűzijáték politikailag volt mindig is fontos nekik. Olyan gazdatüntetés jöhet, ami az egész fővárost megbénítja majd.

Palkovics László elmozdította az OMSZ felsővezetőit – mindössze két nappal azután, hogy a meteorológusok esőt vártak augusztus 20-ra, le kellett mondani az ünnepi műsort, aztán mégsem jött a vihar.

A kirúgások előzménye, hogy az OMSZ szombaton olyan időjárás-előrejelzést adott, amely alapján az operatív törzs szűk nyolc órával a tervezett, 21 órás kezdés előtt a tűzijáték elhalasztásáról döntött.

Hirdetés

Ezt követően a prognosztizált felhőszakadás, eső elmaradt, vasárnapra pedig a kormánysajtó egyértelműen a meteorológiai szolgálatot tette felelőssé amiatt, hogy elmaradt “Európa legnagyobb tűzijátéka.

A címek is sokatmondóak: “Nemcsak a tűzijáték, a vihar is elmaradt”, “Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése” (a Tények és az Origo is szó szerint ugyanezzel a címmel jelentkezett)

“Alaposan elmérte az OMSZ: simán meg lehetett volna tartani az augusztus 20-i tűzijátékot”, “Téves előrejelzések miatt maradhatott el az ünnepi tűzijáték”.

Vagyis ebben a tetves orzságban csak a politikusainknak, a kedves elvtársaknak, főispánoknak lehet hibázni, de az állandóan meg van engedve… Illetve hát ugyebár ők sosem hiábznak… -a szerk.

Valószínűleg nem örültek volna a kormánypárti prominensek annak sem, ha az eső, vagy csak a rossz idő híre miatt szerény tömeg követi élőben a látványos eseményt, ahogyan valószínűleg még mindig él a szervezőkben, a politikusokban és a nézőkben is a 2006-os tragédia emléke.

Akkor éppen a szakemberek előrejelzése ellenére gyújtották be a rakétákat, az összegyűlt közel másfél milliós közönség szórakoztatására.

Ám szinte éppen a tűzijáték kezdetekor érkezett meg orkán erejű széllel a tomboló vihar. Az akkor kialakult teljes káoszban öt ember halt meg kidőlt fák, felborult motorcsónak és szívroham miatt.

Egy elmaradt tűzijátéknak viszont nincsenek áldozatai, bár kétségkívül idén megint a meteorológusok húzták a rövidebbet.

Mindemellett a gazdatüntetés is elmaradt, kérték a részvevőket, hogy ne menjenek fel Budapestre aznap, szintén a vihar miatt.

Hirdetés

Ezért sokan arra számítanak, hogy egy mindennél nagyobb tüntetés jöhet.

Egy olyan, ami képes lesz egész Budapestet megbénítani.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.