Címlapsztorik

Kiszakították az orvosok Anna epevezetékét: mélyaltatásban van, „Ha felkeltenék, belehalna a fájdalomba”

Borzalmas történet látott napvilágot a napokban. Durva orvosi műhiba Budapesten.

Anna élet és halál között lebeg az orvosok figyelmetlenségének köszönhetően, miközben férje és 2 éves kisfia várja haza.

A 36 éves Anna egy rutin beavatkozásnak mondható epekőműtétre feküdt be az egyik vidéki kórházba, ahol komplikáció lépett fel, most pedig már élet-halál között lebeg Budapesten.

Hirdetés

A beavatkozás után Anna panaszkodott, hogy borzasztó nagy fájdalmak kínozzák, kapott fájdalomcsillapítót, de másnapra csak rosszabbodott az állapota.

A családja mellett ekkor már a szobatársa is jelezte a problémát.

Újabb gyógyszereket kapott, a párja elmondása szerint azonban a következő napra pedig már be is sárgult.

Eközben epe-, hasnyálmirigy- és májgyulladás is kialakult nála, a veséje pedig leállt, ezért felkerült az intenzívre.

“Azzal magyarázták, hogy fellépett valami komplikáció, a súlyos állapota miatt gyorsan fel kellett szállítani Budapestre.

Kiderült, a műtét során, ahogy a torkán keresztül húzták ki a köveket, kiszakították az epevezetéket, a sav pedig körülötte szétmart mindent.

Aki dolgozik, hibázik, ezzel nincsen probléma, de azt nem tudom elfogadni, hogy ezt utána napokig nem vették észre. 52 órán keresztül hagyták szenvedni a páromat! – magyarázta feldúltan lapunknak az ötvenéves férfi.

A keringése leállt, a fővárosi kórházban azonnal megműtötték, az epehólyagját kivették, az epéjét kivezették a testén kívülre egy zacskóba.

A családja közben teljesen tehetetlen, a szakemberek csak várakozásra intik őket. Különböző gyógyszerekkel próbálják a gyulladást csökkenteni a szervezetében, de egyelőre borzasztó a helyzet.

Hirdetés

“A pesti orvosok azt mondták, ha csak egy nappal előbb kerül hozzájuk Anna, sokkal jobb esélyei lennének. Most pengeélen táncolunk.

A kisfiunk nagyon hiányolja az anyukáját, de szerencsére a családtagok mindenben támogatnak minket. Ha azt mondanám, hogy bírom, hazudnék. Lelkileg nagyon nehéz.

Azt szeretném, ha valaki vállalná a felelősséget, ezért a feljelentést is fogok tenni, hogy ne ismétlődhessen meg a tragédia.”

A párját most altatásban tartják, az orvosok azt mondták, ha most felkeltenék, belehalna a fájdalomba – tette hozzá Károly.

Élettársával tíz éve alkotnak egy párt, és a hátralévő életüket is együtt szeretnék eltölteni.

Az adott intézmény képviselői a sajót megkeresésére leszögezték, betegjogokra való tekintettel az esettel kapcsolatosan a kórháznak nem áll módjában nyilatkozni, mivel a betegtől, vagy hozzátartozójától írásos felhatalmazást erre egyelőre nem kaptak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!