CímlapsztorikÉrdekes világ

Komoly korlátozások jöhetnek a vásárlásban – megszólalt a magyar Tesco vezére

Csak annyi bevásárlókocsi és kosár lesz kitéve, amennyi a négyzetméter szabály alapján belefér a kapacitásba? A Tesco vezére megszólalt a szabályokról, így változik meg az életünk a bevásárlás terén hamarosan!

A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében a miniszterelnök pénteken bejelentette a boltokban majd alkalmazandó négyzetméter-alapú korlátozást

A Tesco magyarországi vezére is megszólalt az ügyben.

Hirdetés

„A Tesco teljes nemzetközi hálózatára jellemző, hogy a kormányzati, illetve a saját belső előírásaink közül minden országban a szigorúbbat alkalmazzuk.”

”A négyzetméter alapú korlátozás „csekély ár” cserébe azért, hogy kinyithatnak a bezárni kényszerült kereskedők” – véli a Tesco-vezér.

“A bejárattól a kasszasorig felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen biztonsági szabályokat kell egymás és a saját biztonságunk érdekében betartanunk.”

A boltok, áruházak bejáratánál egy figyelemfelkeltő információs poszter várja a vevőket, majd folyamatosan tájékoztatják őket a biztonsági előírásokról:

A belső sorállásnál 2 méterben határozták meg a biztonságos távolságot, a pénztáraknál és a pultoknál plexifallal védik a vásárlás biztonságát, mind a dolgozókat, mind a vásárlókat.

Felmerül azonban a kérdés: hogyan tudják pontosan meghatározni, hogy éppen mennyien tartózkodnak a vásárlótérben?

„Nekünk a számolásos módszer vált be a legjobban, tehát a manuális számlálással szerzett adatokat – a bejövő és kimenő vevők számát – tableten rögzítjük, már bevált a nagyobb forgalmú időszakokban, legutóbb karácsonykor”.

A módszert tovább is fejlesztették, a legnagyobb létszámú boltjaikban van egy automata rendszer, ami egy nagy képernyőn tájékoztatja a vásárlókat a bent lévő vevők számáról, hogy még „zöld” az áruház és be lehet lépni, és ahogy közelednek a telítettség felé, úgy vált a pirosba a monitor és amikor elérik a maximumhatárt, a rendszer jelez az egyik kollégának, aki megkéri a vásárlókat, hogy várakozzanak az eladótéren kívül.

Külföldön volt példa arra, hogy a bevásárlókosarakkal szabályoztak: ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy annyi kosarat hagytak kint, amennyien a négyzetméteres szabályozás alapján éppen tartózkodhatnak a boltban. Ilyenkor persze mindig felbukkanhat néhány dinamikusabb vásárló, akik kosár nélkül is szívesen belátogatnak a boltba.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.