CímlapsztorikÉrdekes világ

Komoly problémák merültek fel a kínai vakcinával kapcsolatban – kiadták a közleményt!

A gyártó is megszólalt. Még biztosabbá vált, amitől sokan tartottak! Fontos, hogy mindenki tudjon róla és minél többekhez jusson el a hír!

Először az Egyesült Arab Emírségekben kezdtek el harmadik dózist adni a Sinopharm-vakcinákból, mert több ember esetében is azt tapasztalták, hogy az első dózist 21-28 nappal követően beadott második adag után 28 nappal egyáltalán nem indult még meg az érintetteknél az antitest-termelés, vagyis védettséget sem adott számukra a készítmény.

Azt már a Sinopharm-oltások beadásának kezdetén sejtették, hogy szükség lehet idővel egy harmadik dózisra, viszont azóta egyre inkább úgy tűnik, hogy nemcsak hosszú idővel a teljes személyes oltási ciklus végeztével, hanem már korábban is.

Hirdetés

Maga a gyártó China National Pharmaceutical Group március 28-án közölte, hogy bizonyos esetekben nem indul be a védettséget jelentő antitest-termelés, amit vizsgálnak is.

“Az eddigi előzetes eredmények azt mutatták, hogy az emlékeztető oltás hatékonyan növelheti a semlegesítő antitest titeret és az antitest perzisztenciát, valamint hatékonyan javíthatja az oltóanyag képességét a mutációkkal szembeni ellenállásra”

– közölte a cég alelnöke, Juntao Zsang a Sinopharmról, aki jelezte, hogy a nemzetközi adatokat összesítve ellenőrzik, hogy mikor és hogyan lehet szükséges a harmadik dózis.

Az oltást Magyarország is megvásárolta, itt a hatóságok egyelőre nem jeleztek hasonló problémát, vagy vizsgálatokat, azonban a szomszédos Szerbiában az illetékes szervek elismerték, hogy találkoztak hasonló problémával.

Valamint Kínában is tapasztalták, hogy bizonyos esetekben ez előfordulhat.

Viszont csütörtökig az biztos a közölt adatok alapján, hogy több mint 500 ezer ember kapott már a készítményből, amelyet darabjáért 30 euró és 5 százalékos áfa/adag áron szereztünk be, amivel a legdrágább oltás a hazai repertoárban, így nem mindegy, hogy szükség van-e újabb dózisokra.

A problémát kutatva egyre inkább látszik, hogy sokaknál lehet szükséges a harmadik dózis, mivel az antitestek fejlődése nem indul meg a koronavírus ellen.

Pont azokat nem védi kellőképpen, akik veszélyben vannak?

Bár pontos számot nem tudnak, hogy mekkora arányban okoz ez gondot, de azt közölték, hogy a 70 év feletti férfiaknál a leggyakoribb a jelenség, míg a többi csoportban ritkább.

A 18-65 közötti generációban az oltás beadása után két héttel az esetek túlnyomó többségében beindul a termelődés.

Hirdetés

Összehasonlítva ezt más oltásokkal – Pfizer, AstraZeneca vagy Szputnyik V. – ez gyakrabban is fordul elő, ahogy a védettség kialakulásának a hiánya is, de egyelőre úgy vélik, hogy egy harmadik dózis beadása ezt megoldhatja.

“Az adatok nem árulnak el semmit a védettségről, semmit sem tudunk erről az összefüggésről, nem feltétlenül jelentik azt, hogy kevésbé leszel védve, ha 20-as és nem 40-es értéked van” – tették hozzá.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.