CímlapsztorikMisztikum

Kórház vagy Mennyország: Julianna úgy halt meg, ahogyan mindig is szeretett volna

Története az egész világot bejárta és az embereket elgondolkodásra késztette a saját életükről és a halálról, a halál utáni élet lehetőségéről.

A mennyországot választotta a kórház helyett az ötéves kislány

Julianna Snow mindössze 5 évesen került borzalmas válaszút elé: talán egész életét a kórházban tölti, vagy átadja lelkét Istennek és a Mennyországba költözik.

A fordulat akkor következett be, amikor a lánynál kétéves korában fedezték fel a Charcot-Marie-Tooth szindrómát, amely egy gyógyíthatatlan betegség.

Hirdetés

Jellemzője, hogy elsősorban az idegsejteket roncsolja, következményeként pedig a beteg lélegezni és nyelni is csak segítséggel tud.

A diganózius után folyamatosan romlani kezdett az állapota. Egyre többször kellett napokat, heteket töltenie a kórházban.

Tüdeje állandóan megtelt folyadékkal, 4 évesen pedig már karjait sem tudta használni. A szövődmények miatt az orvosok is közölték a családdal: nincs esély a kis Julianna megmentésére.

“A Mennyországba egyedül kell menned”

A lány orvos anyukája, dr. Michelle Moon és férje elhatározták, hogy a jelenlegi helyzetben szenvedő gyermekük öt esztendős kora ellenére maga dönthet sorsáról.

Egyik nap szülei leültek Julianna mellé, a halálról és a mennyországról kezdtek el beszélgetni vele. Nem sokkal később megkérdezték tőle, mit szeretne.

Utolsó beszélgetésüket a The Mighty weboldalon osztotta meg édesanyja:

  • Ha újra megbetegedsz, itthon akarsz maradni?
  • Gyűlölöm a kórházat.
  • Tehát ha újra beteg leszel, itthon akarsz maradni. De ugye tudod, hogy ez valószínűleg azt jelenti, a mennybe kell menned? (Julianna bólint) És ez valószínűleg azt jelenti, hogy egyedül kell menned. A mama majd csak később csatlakozik hozzád.
  • De nem leszek egyedül. A mennyország jó dolog, de a halál nem tetszik.
  • Tudom, ez a nehezebb része. De nem kell félnünk a haláltól, mert mennybe megyünk.

A lány döntését az orvosok és szülei is tiszteletben tartották, így tisztában voltak vele, hogy a kislány egy következő roham esetén biztosan távozik az élők sorából.

Óriási vitákat váltott ki és az egész világot elgondolkodtatta

A lány halálát édesanyja osztotta meg a nagyvilággal és elmondta: a világ legszerencsésebb nőjének tartja magát, amiért egy ilyen fantasztikus lány édesanyja lehetett hat éven át.

Mindössze az vigasztalja, hogy lánya már szabad.

Hirdetés

Julianna esete az egész világot bejárta és rengeteg embert hatott meg.

Sok nehéz helyzetben lévő embernek adott valamiféle reményt arra, hogy létezhet “odaát” valami, mivel a lány maga is nagyon erősen hitt benne, még akkor is, amikor a “halál völgyének mélyén járt”….

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!