CímlapsztorikÉrdekes világ

Közleményt adott ki az Aldi: rengeteg terméküket beszüntetik

Óriási változások jönnek, kiderültek a részletek!

Átalakulnak az Aldi saját márkás üdítőitalai: a cég ugyanis eltávolítja a műanyag szívószálakat, amelyeket eddig hozzácsomagoltak a dobozos innivalókhoz.

A jelentős környezeti terhelést jelentő műanyagok helyét újrahasznosítható, papírból készült verziók veszik át – írja a Retail Gazette nemzetközi kiskereskedelmi szakportál.

Hirdetés

A boltlánc többi terméke esetében is igyekszik csökkenteni, 2025-re egészen pontosan a jelenlegi szint felére mérsékelné a műanyagcsomagolás arányát.

A cég szerint jó úton haladnak, hogy 2025 végére az összes termékük csomagolása újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen.

Az Aldi szerint egyébként a vásárlók környezetbarát termékeket szeretnének látni, és a műanyag szívószál az egyik olyan dolog, amelyekről egyre inkább lemondanak, hogy így segítsék a környezetvédelmet.

Az Aldi mellett a különböző boltláncok is felveszik a harcot a nehezen újrahasznosítható műanyaggal: az Ikea például már 2020-ban kivonta a kínálatából az egyszer használatos műanyag termékeket, köztük a műanyag szívószálakat, tányérokat, poharakat, evőeszközöket, italkeverőket, fagyasztótasakokat, szemeteszsákokat, valamint a műanyaggal bevont papírtányérokat és poharakat.

A Tescónál például ezentúl a puha műanyagcsomagolásokat, például a különböző csipszes zacskókat, állateledel-tasakokat vagy például a kenyerek csomagolásat is le lehet adni az angliai és walesi üzletekben. Jelenleg a legtöbb puha műanyag nem kerül újrahasznosításra, hanem a szeméttelepeken végzi, ezért a Tesco egy újrahasznosítási hálózatot hoz létre.

A Lidl, a Spar és az Auchan is felvette a kesztyűt, és igyekszik minimalizálni a műanyagok felhasználását, például újrahasznosítható zacskók bevetésével.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.