Címlapsztorik

Lángokban áll Párizs, egy rendőr megölt egy 17 éves fiút, kitört a “forradalom”

Úgy néznek ki Párizs utcái, mintha épp az apokalipszis emésztene mindent fel. VIDEÓ és képek a pusztításról és a káoszról!

A The Guardian azt írja, a rendőr azért lőtt, mert a fiú nem állította le autója motorját.
Egy rendőr rálőtt a fiúra, aki később belehalt sérüléseibe

– közölte kedden a nanterre-i ügyészség.

Hirdetés

A közösségi médiában megosztott videón két rendőr látható egy Mercedes-AMG mellett, az egyikük rálőtt a fiúra, a másik pedig elhajtott.

A The Guardian beszámolója szerint kedd este többfelé is összecsaptak a fiatalok és a rendőrök, mivel a helyiek rendkívül dühösek lettek a fiatal fiú halála miatt.

Egyes csoportok barikádokat és szemeteseket gyújtottak fel, szétvertek egy buszmegállót, és petárdákat dobtak a rendőrök felé, akik könnygázzal és oszlatógránátokkal válaszoltak.

Legalább kilenc embert letartóztattak.

Tavaly rekordnak számító, 13 haláleset történt rendőri ellenőrzések alkalmával leadott lövések miatt, 2023-ban viszont ez volt a második ilyen eset.

2021-ben három ember halt meg, miután megtagadták, hogy eleget tegyenek a közúti ellenőrzésnek, az előtte lévő évben két ilyen eset volt.

„Nanterre-i anyaként bizonytalanságot érzek a gyermekeink miatt” – mondta Mornia Labssi helyi lakos és rasszizmusellenes aktivista.

A párizsi rendőrfőnök, Laurent Nunez a BFM TV-nek azt mondta, hogy ez az eset kérdéseket vet fel benne.

Emellett kitért arra, hogy az igazságszolgáltatás fogja eldönteni, hogy megfelelően járt-e el a rendőrség ebben az esetben.

Hirdetés

A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin Twitteren közölte, hogy a francia rendőrség belső vizsgálatot folytat, „hogy fényt derítsen ennek a drámának a körülményeire”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!