CímlapsztorikÉrdekes világ

Lázár János ultimátumot adott Orbánnak? Orbán Ráhel tokaji földjéről töröltette az állam elővásárlási jogát!

Robbanhat az atombomba a Fideszben?

Zavar az erőben: Lázár János elszabadult hajóágyú?

Sokan legalábbis egyértelműen így értelmezik a dolgot, ami a napokban történt.

Közleményt adott ki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium a tokaj-hegyaljai földekre vonatkozó állami elővásárlási jogokról, miután egy decemberi cikkünk nyomán beadott DK-s képviselői kérdést hétfőn Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésként értékelt, így azt a nyomozó hatóságokhoz továbbította.

Hirdetés

Orbán Ráhel több, frissen vásárolt tokaj-hegyaljai ingatlanának tulajdoni lapjáról törölték világörökségi terület címen a magyar állam számára bejegyzett elővásárlási jogot.

A Navracsics Tibor vezette tárca közleménye nem említi meg a miniszterelnök lányának nevét, de közli, hogy a világörökségi ügyekért is felelős miniszter megkeresésére törölte a földhivatal az ingatlanok tulajdoni lapjáról az állami elővásárlási jogot.

Ebből viszont az következik, hogy 2018-ban tömeges hibát követett el a kormányzat, amikor egy kormányrendelet mellékletében felsorolt 80 ezer világörökségi ingatlan tulajdoni lapjára feljegyezték a magyar állam részére járó, mindenki mást megelőző elővásárlási jogot, ami Tokaj-Hegyalján akkor vihart is kavart.

Lázár János ultimátuma Orbánnak?

Mint írtuk fentebb, sokan ezt az egészet úgy értelmezik, mintha a Fidesznek, vagy legalábbis Lázár Jánosnak megjött volna a lelkiismerete.

Mások szerint “zavar van az erőben”, és Lázár ezzel egyfajta ultimátumot adhatott Orbán Viktornak is, mint lehetséges kihívó.

Lázárról régóta rebesgették egy időben, hogy tökéletes jelölt lehetne egy Orbán utáni Fidesz irányítására.

Tehát állna a bál a Fideszben?

Nos, nem eszik azt olyan forrón…

Könnyen lehet, hogy csak szín házról van szó, “cirkusz kell a népnek”, vagy éppen az Európai Unió felé akarják eljátszani azt, hogy még mindig jól működik a demokrácia hazánkban.

Hirdetés

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!