CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán Viktor lesz Európa vezetője: ő vezeti majd az EU-t, korszakváltás jöhet a kontinens életében?

Ki mit gondol? Ti örülnétek neki?

Kell attól rettegnie Európának, hogy Orbán Viktor vezeti majd az Európai Uniót?

Hogy ő lesz a kontinens felkent vezetője? Korszakváltást hozhat vajon ez az egész?

Hirdetés

A Turul népének tényleges felemelkedését készíthető elő ezzel Orbán 2030-ra, amit oly régóta ígérget?

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke váratlanul bejelentette, hogy nem tölti ki teljes mandátumát, hanem elindul az EP-választáson.

A nagy kérdés viszont az: hogyan kezeli majd az Európai Unió Orbán Viktort a tanács ideiglenes elnökeként.

A mostani rendszerben ugyanis valószínűleg a soros elnökség miniszterelnöke veszi át ezt a posztot: ő pedig 2024 második felében éppen Orbán Viktor lesz.

Ezzel pedig akár politikai korszakváltást, más esetben földcsuszamlást idézhet elő.

A Politico az EU-t vezető Orbán rémképével ijesztgetett, és többen aggódni kezdtek. Ezeknek az aggodalmaknak azonban nincs sok alapja, több okból sem. Az egyik az, hogy Michel időben jelezte, hogy távozni készül.

Ha a miniszterelnökök nem akarják Orbán Viktort a tanács vezetőjeként látni, akkor bőven van idejük mást találni a posztra.

Kérdés, hogy az EU mit lép erre.

És hogy vajom az EU egyesek szerint szabadkőműves kötődésű vezetői “kicsinálják”-e Orbán Viktor politikai képét, hogy mindezt ellehetetlenítsék.

Hirdetés

Orbán ha valóban az Európai Unió vezetője is lesz ebben az értelemben, meglehetősen súlytalan lesz maga a pozíció – mondják sokan.

Soros elnökként és beugró tanácsi elnökként Orbán Viktor ráadásul sokkal kevésbé tudná a saját agendáját képviselni a tanácsüléseken, mert több olyan szabály kötné, amely most nem. Ezeket a szabályokat pedig nem fogja tudni felrúgni, mert az további elszigetelődéshez és komoly politikai konfliktusokhoz vezetne.

Ugyanakkor Magyaorrszág kis vezetőjeként sem gondolta még pár éve senki, hogy ekkora, Európa szerte ismert befolyása és súlya lesz.

Ráadásul a politikában is él az a mondás, hogy soha ne mondd, hoghy soha.

Így Orbán Viktor európai szintű politikai pályájában egyesek szerint simán benne van, hogy világszintű politikai vezetővé váljon, akitől egy kontinens sorsa függhet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!